Yaşam
  • 28.12.2014 23:17

Ünlü Hollywood yıldızı müslüman oluyor

İngiliz gazetelerine konuşan Kuzey İrlanda asıllı Hollywood aktörü Liam Neeson, din değiştirerek Müslüman olmayı düşünüyor.

İngiliz Mail Online ve Sun gazetelerinin haberine göre aslen Katolik bir aileden gelen 59 yaşındaki Neeson'ın sinema filmi çekimleri için İstanbul'u ziyaret etmesinin ardından Müslüman olmayı düşünmeye başladığı ifade edildi.

Neeson'ın sinema filmi çekimleri sırasında İstanbul'da İslam dini ile ilgilenmeye başladığı vurgulanırken, "ezan sesinin ruhuna işlediğini" söylediği kaydedildi.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Neeson, "Ezan günde beş defa okunuyor. İlk bir hafta sizi çıldırtıyor. Sonra ise tam olarak ruhunuza işliyor, o en güzel şey. Şehirde (İstanbul'da) 4 bin cami var. Bazıları büyüleyici ve Müslüman olmayı düşünmenize neden oluyor," dedi.
Neeson, inançlarla ilgili sürekli araştırmaya devam ettiğini belirterek, "Ben bir Katolik olarak yetiştirildim. Fakat bence her gün kendimize farkında olmadan 'bu gezegende ne yapıyoruz, bunların anlamı ne' diye soruyoruz.' Tanrı, tanrının yokluğu ve ateizm hakkında sürekli kitaplar okuyorum," şeklinde konuştu.

Daha önce 2012 yılında vizyona giren, Liam Neeson ve Maggie Grace'in başrollerini paylaştığı ve Olivier Megaton'un yönettiği "Taken 2" isimli filmin çekimlerinin büyük bir kısmı İstanbul'da yapılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:18

İLGİLİ HABERLER