Yaşam
  • 21.4.2015 12:22

Ünlü sunucunun diş dolgusundan ZEHİR çıktı

 

Ünlü sunucu diş dolgusundan az kalsın zehirleniyordu

İngiliz televizyon sunucusu Jameela Jamil'in başına gelenler de bunun bir örneği. Çocukken dişine 10 dolgu yaptıran 21 yaşındaki genç sunucu uzunca bir süre şikayetlerinin kaynağının ne olduğunu bilmeden yaşamaya devam etti.

VÜCUDUNDA YÜKSEK ORANDA CIVA TESPİT EDİLDİ
Jamil, "Sabahları kalkıyordum ve ağzımda garip bir tat oluyordu. Sebebinin gece su içmemek olduğunu sanıyordum. Bazen o kadar kötü görünüyordum ki işe gittiğimde makyözler beni eve geri yolluyor ve ekrana çıkmamam gerektiğini söylüyordu. Ancak daha sonra yapılan testlerde vücudumda yüksek miktarda cıva olduğu tespit edildi. Ardından da dolgularımdan kurtulmam gerektiğine karar verdim." dedi. Genç kadın amalgam dolgularından kurtulduktan sonra kendini çok daha iyi ifade ettiğini söylerken, uzmanlar bu riskin aslında çok düşük olduğunu belirtiyor.

CIVA ZEHİRLENMESİ ZATÜRREE VE BRONŞİTE NEDEN OLUYOR
150 yıldır kullanılan amalgam dolguların içindeki cıva dolgunun sağlam olmasını ve içindeki maddelerin bir arada kalmasını sağlıyor. Uzmanlara göre yüksek miktarda cıva solumak çok ciddi akciğer, böbrek hastalıklarına neden olabiliyor ve bu organlara hasar verebiliyor.

Cıva bronşit ve zatürreyi tetiklediği gibi suzun vadede böbrekleri de etkiliyor ve merkezi sinir sistemi ile kas sorunlarına neden oluyor. Daily Mail'e konuşan Dr. Prem Mahendra amalgam dolguda cıva zehirlenmesinin çok nadir olduğunu söylese de İsveç ve Norveç gibi ülkelerde risklerden dolayı yasaklanmış durumda.

DAİLY MAİL

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:55

İLGİLİ HABERLER