Yaşam
  • 28.9.2016 09:51

Ünlü yönetmen erkek arkadaşıyla evlendi

İtalya'da çıkan haberlerde ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Simone Pontesilli ile evlediği öğrenildi.

İtalyan haber kaynakları Ferzan Özpetek’in, yıllar süren beraberliği ve ona adadığı ‘Sen Benim Hayatımsın’ romanıyla da bilinen sevgilisi Simone Pontesilli ile evlendiğini yazdı.

Roma’da Campidoglio’daki konsey binası salonunda on beş kadar davetlinin huzurunda sade törende “Evet” diyen çift, motorsikletleriyle yola çıktı.

Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek evlendi

Özpetek, vizyona girecek yeni filmi İstanbul Kırmızısı (Rosso Istanbul)’nın gösteriminde kısa bir süre sonra, Gianni Romoli ve Valia Santella’yla yazdığı Napoli Velata’nın setine dönmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

İtalya’da eşcinsel birlikteliklerin hukuki olarak tanınmasını sağlayan medeni birliktelik yasası, geçen Mayıs ayında mecliste kabul edilmişti.

FERZAN ÖZPETEK KİMDİR?

3 Şubat 1959’da İstanbul’da dünyaya gelen yönetmen, 1976 yılında gittiği İtalya’da önce Perugia Yabancılar Üniversitesi’ne giderek bir yıl boyunca İtalyanca öğrenen yönetmen daha sonra sinema eğitimi almak için Roma La Sapienza Üniversitesi’e geçiş yaptı. Buradaki eğitimini tamamladıktan sonra sanat tarihi, kostüm ve tiyatro yönetmenliği eğitimi için Accademia Navona ve Accademia d’Arte Drammatica okullarına giderek Silvio D’Amico’dan dersler almıştır. Bu dönemde Julien Beck ile The Living Teather’ın Avrupa turnesinde çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra, 1982 yılında Scusate il Ritardo filminde Massimo Troisi'nin, daha sonra sokak sanatçısı rolüyle de ilk oyunculuk deneyimini yaşadığı Son Contento filminde Maurizio Ponzi'nin yönetmen yardımcılığını üstlendi. Ferzan Özpetek, yönetmen yardımcısı olarak yaklaşık 15 yıl, Ricky Tognazzi, Lamberto Bava, Francesco Nuti, Sergio Citti, Giovanni Veronesi ve Marco Risi gibi farklı yönetmenlerle çalıştı.
Yönetmenlik kariyeri

Ferzan Özpetek, 15 yıl boyunca yaptığı yardımcı yönetmenlik görevinden sonra, yönetmen koltuğuna ilk defa 1997 yılında çektiği Hamam filmi için oturdu.

Hamam

İspanya, İtalya ve Türkiye arasında bir ortak yapım olan ve yapımcılığını Maurizio Tedesco ile birlikte üstlendiği ilk filmi ‘Il Bagno Turco – Hamam' eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve hem İtalya'da hem de diğer ülkelerdeki festivallerde ilgiyle izlendi. 1997 yılının Mayıs ayında İtalyan sinema salonlarında gösterime giren Hamam filmi aynı zamanda Cannes Film Festivalinin en prestijli bölümü olan Quinzaine des Réalisateurs’de yer aldı. 1996-1997 yıllarında düzenli olarak İtalyan sinema salonlarında gösterimde olan film, video kaset olarak çıktığı 1998 yılının Şubat ayına kadar (39 hafta) seyircisiyle buluştu. Fransa, İngiltere, Hollanda, Almanya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere 21 ülkeye filmin satışı yapıldı. Türkiye, Norveç, İsveç gibi çoğu ülkede gişe hasılat rekoru kırdı.

FİLMLERİ

1997 Hamam
1999 Harem Suare
2000 Cahil Periler
2002 Karşı Pencere
2005 Kutsal Yürek
2007 Bir Ömür Yetmez
2008 Mükemmel Bir Gün
2010 Serseri Mayınlar
2012 Şahane Misafir
2014 Kemerlerinizi Bağlayın
2017 İstanbul Kırmızısı

Güncellenme Tarihi : 28.9.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER