Yaşam
  • 27.6.2016 15:35

Usta oyuncudan Erol Evgin'e çok sert sözler!

Diriliş Ertuğrul dizisindeki "Delidemir" rolü ile tanıdığımız usta oyuncu Mehmet Çevik, Esra Elönü'nün sunduğu ''Araftaki Sorular'' programının konuğu oldu.

Usta oyuncu Mehmet Çevik, Erol Evgin'in “Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size? Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin” açıklamasını çok sert bir dille eleştirdi.

Sanatçıların nefret dili üzerinden siyasi söylem üretmesini doğru bulmadığını belirten Çevik, "Son dönemde çıkan haberlerden de görüyoruz. Diyorlar ki ben değerliyim, 2 üniversite bitirdim, sanatçıyım, ben çağdaşım. Peki. Hadi sizin haklı olduğunuzu düşünelim, yüzde 51'in cahil olduğunu düşünelim. Doğruyu siz biliyorsunuz, gerçekler sizde,çağdaş sizsiniz. O zaman neden anlatmadınız, neden paylaşmadınız?''

SANATÇI DEĞİL

Gençliğinde Erol Evgin'in şarkılarını dinlediğini söyleyen Çevik, Erol Evgin'in sanatçı değil sadece şarkı söyleyen bir müzisyen olduğunun altını çizerek "Bugün şikayet ettiğimiz, ben iki üniversite bitirdim, parmak basan adamla aynı yerde içinde olamam diyen kişi sanatçı kavramı içinde değildir. Bir müzisyen, şarkı söylüyor. Sanat ise değiştiren, dönüştüren, tarif eden, yol gösteren bir yerdedir. Sanatçı da bunu yapan insanlardır." dedi.

Güncellenme Tarihi : 27.6.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER