Asayiş
  • 19.8.2009 19:10

MAĞDURLARI ŞOKE EDEN SERBEST BIRAKMA

YAMAHA Müzik Aletleri’nin Türkiye distribütörü Caner Yapalı'nın boşanma davaları süren kendisinden 28 yaş küçük üçüncü eşi Yeşim Yapalı ile bar sahibi arkadaşı Cenk Baki U.'yu silah zoruyla fidye almak için kaçıran 5 kişi, mahkemede susma hakkını kullandıkları ve İstanbul Barosu avukat gönderilmediği için serbest bırakıldı.

Gözleri ve elleri bağlanarak kaçırılan ve 4 gün boyunca 2 öğün yemek verilen Yeşim Yapalı ile Cenk Baki U., şüphelilerin serbest kalmasına şaşırdı. Yeşim Yapalı ile Cenk Baki U., “Bizi kaçıranları cezalandırın” dedi. Savcı üst mahkemeye itiraz etti ve bir üst mahkeme arama kararı çıkardı. Polis yeniden şüphelilerin peşine düştü.

Kartal’da 23 Temmuz 2009'da meydana gelen olayda Yeşim Yapalı ile arkadaşı Cenk Baki U. evlerinin önünde kimliği belirsiz 2 silahlı kişi tarafından tehdit edilerek başka bir araca bindirildi. Bilmedikleri bir yere götürülen Yeşim Yapalı ve Cenk Baki U. 4 gün boyunca zorla tutulduktan sonra kendilerinden istenen 500 bin TL fidyeleri bulmaları için serbest bırakıldı. Serbest kalan Yeşim Yapalı ile Cenk Baki U., savcılığa şikayet dilekçesi verdi.

Polisin yaptığı tahkikat sonucu olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Mehmet M., Mustafa M.,Hüseyin T., Şevki Ç. ve Veysi Ç. adlı kişiler yakalandı. Gasp Büro Amirliği'ne gelen mağdurlar kendilerini kaçıran 4 kişiyi teşhis etti. Şüpheliler arasında bulunan Mehmet M.’nin Cenk Baki U.nun sahibi olduğu bar da eskiden garson olarak çalıştığı belirlendi.

Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar Baro’dan avukat gelmeyince “Susma haklarını” kullandı. Kartal Adliyesine gönderilen zanlılar savcılık yetkililerinin gözetiminde özel bir odada tekrar mağdurlar tarafından teşhis edildi. Tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen 5 zanlı, hakime “Susma haklarını” kullanacaklarını söyledi. Mahkeme, şüphelilerin tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Yeşim Yapalı ve Cenk Baki U., polisten son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Şüphelilerin kendilerini silah zoruyla zorla kaçırıp, 4 gün boyunca tehdit ettiklerini belirten Cenk Baki U. “Bizi kaçırdılar. Ölümle tehdit ettiler. Para istediler. Diz üstü bilgisayarımı ve bazı eşyalarımızı aldılar. Biz tutuklanmalarını beklerken serbest kaldılar. Ben şimdi kendimi nasıl koruyacağım. Onların serbest kaldığına inanamıyorum” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER