Asayiş
  • 24.10.2008 09:27

MAHKEME BAŞKANINA RÜŞVET BASKINI

İzmir’de çete liderini 350 bin YTL rüşvet karşılığı tahliye ettiği ileri sürülen ağır ceza hakimi ile hakimin kardeşi, yeğeni ve sanık avukatları geceyarısı gözaltına alındı.
ADINDAN ‘Çete avcısı’ olarak söz ettiren Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, İzmir’de mahkumların şikayetlerinden yola çıkarak yargı operasyonuna imza attı. Çete liderinin yargılandığı 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı A.K.’nın yeğeni, sanığın avukatından para alırken yakalandı. Operasyonda ağır ceza hakimi A.K. ile 8’i avukat 16 kişi gözaltına alındı.
Bazı avukatların tahliye için mahkumlardan para istediği iddiaları üzerine harekete geçen Savcı Gök, ismi verilen avukatları teknik takibe aldı.
Gök, sanık avukatlarının 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.K ile bağlantıya geçtiği bilgisine telefon dinlemeleri ve kamera kayıtları sayesinde ulaştı. İzmir’de liderliğini V.O.Ç’nin yaptığı suç örgütü, geçtiğimiz yıl yapılan operasyonla çökertilmiş, çetenin 5 üyesi hakkında başkanlığını A.K’nın yaptığı 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.
GÖRÜNTÜYLE TESPİT
V.O.Ç’NİN yargılanması sürerken A.K’nın, tahliye için V.O.Ç’nin avukatıyla 350 bin YTL karşılığı anlaştığı iddia edildi. Savcı Gök, A.K. ve kardeşiyle birlikte avukat İ.C.V’yi takibe aldırdı. Tahliye kararının çıkmasının ardından İ.C.V’nin, A.K’nın yeğeni M.K’ya para vermesiyle birlikte operasyon için düğmeye basıldı. A.K, önceki gece kaldığı Hakim Evleri’nde gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.
Para karşılığı tahliye kararı aldırdığı ileri sürülen avukat İ.C.V., B.Ö, E.B, M.İ, M.Y, hakimin kardeşi H.K. ve yeğeni M.K ile birlikte 16 kişi gözaltına alındı. İstihbaratçı bir polisin avukat gibi çeteye sızmasıyla ortaya çıkarılan rüşvet ağının ardından kirli ilişkiler içine giren hakim ve avukat operasyonlarının süreceği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:02

İLGİLİ HABERLER