Spor
  • 31.3.2012 02:10

Mahkeme kararı Fenerlileri böyle çıldırttı

''Futbolda şike'' davasının duruşmasından tutuklu yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer Fenerbahçeliler için tahliye kararı bekleyen Fenerbahçe taraftarlarının beklentileri gerçekleşmeyince Çağlayan'daki adliye önünde olaylar çıktı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen Fenerbahçeli taraftar topluluğunun sayısı özellikle akşam saatlerinden itibaren yoğunlaştı.

Tezahüratlar eşliğinde meşaleler yakarak alanda uzun bir süre bekleyen taraftarlar, tutuklu bulunan başkan Yıldırım'ın yanı sıra kulüp asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ve Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan için tahliye kararı beklediler.

Çevik kuvvet ekipleri, çıkabilecek olaylara karşı gün boyunca adliyenin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kararın açıklanmasının ardından Adliye önündeki alanda bekleyen taraftarlar dağılmaya başlarken, bazı taraftarlar çevik kuvvet ekiplerinin üzerlerine şişe, meşale, patlayıcı madde ve taş atmaya başladı. Çevik Kuvvet müdahale etti. Polis ile taraftarlar arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı.

Atılan taşlar ve yabancı maddeler nedeniyle aralarında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Avcı'nın da bulunduğu 8 polis yaralandı. Çeşitli yerlerinden yaralanan polislerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada 4 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:11

İLGİLİ HABERLER