Dünya
  • 24.1.2014 00:00

Mahkeme kararıyla kadına 13 kişi tecavüz etti

Hindistan'da bir köyde yaşayan bir kadın komşu köyden bir adamla ilişkiye girince olanlar oldu.
Batı Bengal eyaletindeki Kalküta eyaletindeki Suri adındaki yaşayan 20 yaşındaki genç kadın aşık olduğu komşu köyden bir adamla ilişkiye girdi.

Ailesinin ancak olaydan iki gün sonra Birbhum bölgesinde bir hastaneye götürdüğü genç kadın ise tüm gece boyunca sayamadığı kadar çok kişinin tecavüzüne uğradığını söyledi. İhtiyar heyetinin başkanının da tutuklananlar arasında yer aldığı belirtildi.
Köyün muhtarının başkanılğında kurulan mahkemede kadın başka köyden birisiyle ilişkiye girmekten suçlu bulundu. Bunun üzerine köyden seçilen 13 kişi kadını götürdükleri bir barakada sabaha kadar tecavüz etti.

Yetkililer, pazartesi günkü saldırının ardından hastaneye kaldırılan 20 yaşındaki genç kadının durumunun ağır olduğunu ve saldırı ile bağlantıları tespit edilen 13 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Eyalet başkenti Kalküta'nın 180 kilometre kuzeyindeki Subalpur köyünde yaşayan genç kadının ailesi, polise ihtiyar heyetinin olayı örtbas etmek için kendilerinden 25 bin rupi (yaklaşık 400 dolar) para istediğini söyledi. Ailenin söz konusu miktarı ödeyememesi üzerine ihtiyar heyetinin, köy erkeklerine genç kadına tecavüz emri verdiği öğrenildi.

Tecavüz edenlerin başında köyün muhtarının da olduğu açıklandı.
Dövüle dövüle tecavüze uğrayan kadan hastaneye kaldırılırken 13 tecavüzcü tutuklandı...

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER