Asayiş
  • 29.7.2009 12:16

MAHKEME MÜREKKEPLE BEN KANLA KARAR YAZIYORUM

Ailesinden 4 kişiyi öldürdükten sonra yolda karşısına çıkan birini daha öldürüp bir otoparkı basarak Aşkın Akan`ı öldüren Eyüp Terzi “Kasten adam öldürmek suçundan" müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eyüp Terzi ayrıca Aşkın Akan’ın yanında çalışan Cafer Bölükbaşı’yı da yaralamak suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Eyüp Terzi ve taraf avukatları hazır bulundu.

“BENİM RUH VE BEDEN SAĞLIĞIMDA HERHANGİ BİR BOZUKLUK YOKTUR"

Eyüp terzi önceki savunmaları tekrar ettiğini belirterek, "Benim ruh ve beden sağlığımda herhangi bir bozukluk yoktur. Nedense başka mahkemeler beni Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk ettiler. Hiçbir şey çıkmadı. Çok şükür sağlığım yerinde" şeklinde konuştu.

Sanık avukatı, “Müvekkilim kendisi teslim olmuştur. Bu durum pişman olduğunu göstermektedir. Atılı suçu işlediğini bildirmiştir. Hafifletici sebeplerin göz önünde bulundurulmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

“MAHKEME MÜREKKEP İLE KARAR YAZIYOR BEN KANLA KARAR YAZIYORUM"

Son sözü sorulan sanık Eyüp Terzi, "Mahkeme mürekkep ile karar yazıyor, ben kanla karar yazıyorum. Vurduğuma ‘vurdum’ diyorum attığıma da ‘attım’ diyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, maktül Aşkın Akan’ı “kasten öldürmek" suçundan sanık Eyüp Terzi’yi müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca mahkeme heyeti, Cemal Bölükbaşı “Yaralamak" suçundan, Terzi’yi 10 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Sanık Eyüp Terzi ayrıca “ruhsatsız silah taşımak" suçundan 1 yıl hapis cezası ve 30 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Heyet, adli para cezasının günlüğü 20 liradan olmak üzere 600 TL’ye çevrilmesine karar verdi.

ÖLÜM MAKİNASI

Terzi 12 Ağustos 2007 de Trabzon'da kayınpederi, baldızı, 12 yaşındaki ikiz kayınbiraderleri ile yoluna çıkan bir çobanı öldürdükten sonra kayıplara karşmıştı. Eyüp Terzi Trabzon'daki Fatih Cibali'de otoparkçı arkadaşı Aşkın Akhan'ı öldürüp, otopark görevlisi Cemal Bölükbaşı'nı yaralamış bu olayın ardından yakalanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER