Asayiş
  • 11.6.2014 12:43

Mahkemede cinayet ihbarı

ANTALYA'da kendisini terk ederek babasının evine sığınan eşi Nazlı Ay'a sinirlendiği için kayınpederi Halis Çalçınar'ı öldürüp, kendisine engel olmak isteyen Ahmet Altuntaş'ın da ölümüne neden olmaktan tutuklu yargılanan Özkan Ay, duruşmada ailesinden bazı kişilerin kayınbiraderi Emrah Çalçınar'ı öldüreceğini iddia etti.

Antalya'da tartıştığı eşi Nazlı Ay'ın üçüncü kez evi terk etmesine sinirlenen Özkan Ay, 2 Ocak 2014 günü, kayınpederi kasap Halis Çalçınar'ın işyerine gitti. Ay tartışma sonucu pompalı tüfekle ateş ederek Halis Çalçınar ile engel olmaya çalışan köfteci Ahmet Altuntaş'ı öldürdü, polise teslim oldu.

İki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Özkan Ay, ilk duruşmasında baldızı Özlem Çalçınar'a ve eşi Nazlı Ay'a ağır hakaretlerde bulunup olay çıkardı. Karşılıklı küfürleşmeye, duruşmadaki polisler ve mahkeme başkanı Faris Özsoy müdahale etti. İkinci duruşmada ise sanık kürsüsünü parçalayarak şikayetçilere saldırmaya çalışan Özkan Ay'a müdahale eden askerlerden biri elinden yaralandı. Özkan Ay, kendisini yere yatıran uzman çavuşun da sağ elini ısırdı.

ÖZÜR DİLEDİ, ANCAK YİNE OLAY ÇIKARDI

Dün görülen üçüncü duruşmada ise Özkan Ay, önceki duruşmada yaptıkları için mahkemeden özür diledi. Ardından eşi Nazlı Ay'a hitap edeceğini belirten Özkan Ay, "İki adam öldürdüm ben. Beni ciddiye alın. Nazlı bizimkileri biliyorsun, dengesiz. Ağabeyini öldürtmek için bizimkiler iki kişi tuttu ve en fazla 15 gün içinde ağabeyin Emrah Çalçalar'ı öldürecekler. Nazlı ağabeyine dikkat et. Sen çocuklarımı al ve ailemin yanına git. Biraz insan evladı ol" dedi.

Bu sözlere tepki gösteren Nazlı Ay ve kardeşi Özlem Çalçınar ile diğer yakınlarının bağırıp küfretmesi üzerine Özkan Ay, sanık kürsüsünden atlayıp eşine ve baldızına saldırmak istedi. Güvenliği sağlamakla görevli 7-8 jandarma Özkan Ay'ı tutmaya çalıştı. Bir jandarmanın küfür etmesini önlemek için eliyle ağzını kapatmak istemesi üzerine Özkan Ay, "Artistlik yapma lan" diyerek jandarmayı itekledi.

Güçlükle sakinleştirilen Özkan Ay'ın ihbarını mahkeme zabtına yazdıran 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Faris Özsoy, konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu'na ihbarda bulunulmasına karar verdi. Bir önceki duruşmada avukatını istemeyen Özkan Ay'a yeni avukat tayin edilmesi için duruşma 11 Temmuz tarihine ertelendi.
Teslime TOSUN/ ANTALYA, (DHA)- 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:17

İLGİLİ HABERLER