Asayiş
  • 20.7.2009 12:55

MAHKEMEDE GÜRBÜZ ÇAPAN VE TUNCAY ÖZKAN ŞOV...

YUSUF MELİKOĞLU / İSTANBUL

Gürbüz Çapan ise "Daha önce ne iş yapıyordun" sorusuna "Suç işliyordum, Profesyonel suçluyum" diye cevap verirken, "Ergenekon emeklisiyim" dedi.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi yanına inşa edilen salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşma devam ederken, kimlik tespiti sırasında Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ile sanıklar arasında zaman zaman ilginç diyaloglar yaşandı.

Tutuksuz sanıklardan Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, kimlik tespiti sırasında evli ve 2 çocuk annesi olduğunu belirtti. Emekli öğretmen olduğunu söyleyen Paksüt, aylık gelirinin 2 bin 500 TL olduğunu ifade etti.

Tutuklu sanıklardan gazeteci Tuncay Özkan ise kimlik tespiti sırasında adresi sorulunca, "Silivri Cezaevi" şeklinde yanıt verdi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Bundan önceki ikametini soruyorum" dedi. Özkan da "Burası değişecek zaten. Siz değiştireceksiniz. Yoksa kat çıkacağım" diye esprili bir dille karşılık verdi. Özkan, Yeni Parti Genel Başkanı olduğunu ifade edince, duruşmada yer alan izleyiciler kendisini alkışladı. Bunun üzerine Şengün, izleyicileri uyararak, "Buraya kadar gelmişsiniz, emeğinize yazık olacak. Böyle yaparsanız sizi salondan atacağım" diye uyardı.

Bu sırada araya giren Özkan, "Müsamaha göstermelisiniz. Aylardır beni görmüyorlar. Beni gördüler alkışlıyorlar, bunu çok görmeyin" şeklinde konuştu.

Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan kimlik tespiti sırasında kendisine yöneltilen "Daha önce ne iş yapıyordun?" sorusuna, "Daha önce suç işliyordum. Türkiye'de ne kadar suç varsa ben işliyorum. Profesyonel suçluyum. Dev-Yol davasında, yolsuzluk davalarında yargılandım. Şimdi de Ergenekon çıktı. Burada da tutukluyum. Bütün gelirimi avukatlarla paylaşıyorum" diye yanıt verdi.

Emekli olup, olmadığı sorulan Çapan, "Ergenekon emeklisiyim, pardon devlet emeklisiyim" şeklinde yanıt verince salonda gülüşmeler oldu.

Öte yandan, duruşma salonundaki sıcaktan bunalan bazı avukat ve izleyiciler şikayette bulundu. Bunun üzerine Şengün, "İçerdeki sistem havayı soğutmuyormuş, hava sirkülasyonu yapıyormuş. En iyi salonumuz bu" dedi.

Duruşma şu sıralar tutuklu ve tutuksuz sanıkların kimlik tespiti ile devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:11

İLGİLİ HABERLER