Spor
  • 23.6.2014 16:31

Mahkeme'den FLAŞ şike kararı

Şike davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların yaptığı yeniden yargılama ve infazın ertelenmesi taleplerini kabul etti.

YENİDEN YARGILAMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

Mahkeme, 6526 sayılı yasayla CMK'da yapılan değişikliklerin CMK3111/e maddesi kapsamında kaldığında değerlendirildiğinden, Bu duruma göre Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl hakkındaki yargılamanın yenilenmesi taleplerinin mahkumiyet kararı verilerek Yargıtay 5. Ceza Dairesince onanarak kesinleşen suçları yönünden CMK 318/1. maddesi gereği kabule değer olduğuna karar verdi.

İNFAZLAR DURDURULDU, GERİ BIRAKTIRILDI

Mahkeme ileride telafisi imkansız zararlara sebebiyet vermemek açısından Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın CMK 312. maddesi gereğince infazlarının geri bırakılmasına oy çokluğuyla hükmetti.

KUMPAS İDDİASINA DAYANAN "YENİDEN YARGILAMA" TALEBİ İSE REDDEDİLDİ.

Mahkeme bazı sanıkların kendilerine kumpas kurulduğu ve duruşma tutanaklarında sahtecilik yapıldığı iddialarıyla ilgili yaptığı yeniden yargılama talebini ise oy birliğiyle reddetti.

FENERBAHÇE KULÜBÜ DE AÇIKLADI

"İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ, SÖZDE ŞİKE DAVASINDA BAŞKANIMIZ AZİZ YILDIRIM’IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU SANIKLARIN 'YENİDEN YARGILANMA' VE 'İNFAZIN DURDURULMASI' TALEBİNİ KABUL ETTİ"

Fenerbahçe Kulübü, “futbolda şike” davasında başkan Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıkların "Yeniden Yargılanma" ve "İnfazın Durdurulması" taleplerinin kabul edildiğini duyurdu.

Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifade kullanıldı:

"İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sözde şike davasında Başkanımız Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıkların "Yeniden Yargılanma" ve "İnfazın Durdurulması" talebini kabul etti."

İŞTE O KARAR!

İşte İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "futbolda şike" davasında Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" talebi kararı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:57

İLGİLİ HABERLER