Dünya
  • 8.9.2011 00:49

MAHKEMEYE BOMBA: 10 ÖLÜ!..

Başbakan Manmohan Singh saldırıyı kınadı. Henüz olayı üstlenen olmadı. İçişleri Bakanlığı yetkilisi UK Bansal, patlamaya orta şiddette bir bombanın yol açtığını belirtti. Başka bir yetkili de bombanın bir evrak çantası içinde binanın önüne bırakıldığını düşündüklerini kaydetti. İsmi açıklanmayan bir avukat mahkeme önünde yaptığı açıklamada "kulakları sağır eden bir ses duyduklarını, ardından etrafı yoğun bir duman bulutunun kapladığını" aktardı.

Haber kanalları, ağır yaralı insanları ambülanslarla taşınırken gösteren görüntülere yer verdi. Aynı mahkemenin dışında Haziran ayında da daha ufak çapta bir patlama meydana gelmişti. Bir otomobilin içine konan bombanın patlamış ancak ölen ya da yaralanan olmamıştı. Temmuz ayında ise ülkenin finans merkezi Mumbai'de meydana gelen üç ayrı patlamada 26 kişi ölmüştü.

BBC'nin Delhi'deki muhabiri Sanjoy Majumder, Çarşamba günleri kamuyu en fazla ilgilendiren davaların görüldüğüne, bu nedenle patlama sırasında mahkeme önünün bir hayli kalabalık olduğuna dikkat çekti. Ancak polis, saldırının ardında kimin olabileceği hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

 

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:16

İLGİLİ HABERLER