Spor
  • 28.2.2015 22:33

Mahmuti basın toplantısını terk etti

Türkiye Basketbol Ligi'nde Royal Halı Gaziantep kendi evinde Darüşşafaka Doğuş’a 69-72 mağlup oldu.
Karşılaşmanın ardından her iki takımın başantrenörü, soyunma odalarında değerlendirmede bulundu. Darüşşafaka Doğuş başantrenörü Oktay Mahmuti, bir gazetecinin sorduğu soruyu hakaret olarak gördüğünü belirterek toplantıyı terk ederken Royal Halı Gaziantep başantrenörü Jurıj Zdovc ise karşılaşmada aptalca hata yaptıklarını belirtti.

MAHMUTİ: "GÜZEL MAÇ OLDU"
Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, ”Bir kere çok keyifli bir karşılaşma oldu. Her açıdan her iki takımı da tebrik etmek lazım. Maç hiç kopmadı. 4-5 sayılık farklar bir bizim tarafa, bir diğer tarafa oldu ama özelikle 3. çeyrekte farkı 8 sayıya kadar çıkardık ve tekrar onlar kapatıp öne geçti. Orada tekrar direnç göstermek önemli bir olguydu. Açıkçası bu maça da ihtiyacımız vardı, böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Bugüne kadar 5 tane maçı 1 ya da 2 sayıyla kaybettik. Dediğim gibi güzel bir maç oldu. O yüzden her iki takımı da tebrik ediyorum. Kendi takımımı da direnç gösterdiği ve son ana kadar oynadıkları için ayrıca tebrik ediyorum. Muhakkak ki bizim takım daha iyi bir takım olacaktı. Jordan Farmar’ın katkısı, adaptasyonu tam bittikten sonra daha iyi olacaktır” dedi.

MAHMUTİ TOPLANTIYI TERK ETTİ 
Bir gazetecinin “Darüşşafaka çok iyi bir kadroya sahip, çok iyi bir koçları var. Böyle zorlanacağınızı düşünüyor muydunuz?” sorusuna tepki gösteren Mahmuti, “Böyle bir sözle bizi onure etmiyorsunuz, bence Gaziantep takımına hakaret ediyorsunuz. Çünkü; Gaziantep takımına baktığınız zaman yabancı oyuncuları EuroLeague'de oynamış oyuncular. Çok deneyimli bir antrenörleri var. Türk oyuncuları uzun yıllar Türk liglerinde yer almış. Dolayısıyla böyle görmeniz bence doğru bir yaklaşım değil” diyerek toplantı salonunu terk etti.
Darüşşafaka Doğuşlu oyuncu Gasper Vıdmar ise, ”Baştan beri maçın zor olduğunu biliyorduk ve çok zor geçti. İyi bir takım var, iyi bir koçları var. Maçın büyük kısmı çekişmeli geçti, başa baş geçti ama şanslı bir atışla maçı kazanmayı bildik” dedi.

ROYAL HALI GAZİANTEP CEPHESİ
Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurıj Zdovc, iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Oktay Mahmuti ve rakibimizi kutluyorum. Gördüğünüz gibi bu iş nedenini bilmediğimiz bir şekilde bitmiyor. Bu şekilde olan 6. maçımız. Kesinlikle kendi kendimize karşı oynuyoruz. İyi bir maç oynadık. Maçın sonunda çok aptalca hata yaptık ya da hücumdaki bencilliğimizden kaynaklandı. Defansta da aynı şekildeydik. Şansımız yoktu. Pota altında iyi mücadele ettik ama bu yetmedi” dedi.
Royal Halı Gaziantepli oyuncu Erden Eryüz ise, ”Maçla ilgili gerçekten söylenecek çok fazla bir şey yok. Elimizden gelen mücadeleyi verdik ama işte böyle bir şansızlık mı diyeyim artık, bizim şansızlığımız, onların şansı mı diyeyim. Bu sezon 3 ya da 4. kez başımıza geldi. Üzgünüz, yapacak bir şey yok. Önümüzde 10 maç var. En azından 8 tanesini falan kazanıp inşallah Play-off hedefinden şaşmadan yolumuza devam etmek istiyoruz. Destekleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

ŞİNASİ İNAN
GAZİANTEP 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:52

İLGİLİ HABERLER