Gündem
  • 13.9.2005 18:25

MAKAM ODASINDA DİNLEME CİHAZI ŞOKU!..

TÜRKER BEKTAŞ
DENİZLİ (İHA) - Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir'in makam odasında 2 adet telefon dinleme cihazı bulunduğu anlaşıldı.

Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Pekdemir'in, Denizli İl Özel İdare binasındaki makam odasında telefon kablolarının ayağına takılması sonucu yere düşen ahizenin içinden 2 adet dinleme cihazı çıktı. Olayın 1 ay önce ortaya çıkmasıyla birlikte dinleme cihazlarını ilgili makamlara gönderen Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Pekdemir, olayın tesadüfen ortaya çıktığını söyledi.

Makam odasında çalışırken misafirlerinin bulunduğunu ve misafirlerini uğurlarken ayağına takılan kablolardan dolayı telefonun ahizesinin yere düşerek ikiye ayrıldığını belirten Pekdemir, "Kendime ait çalışma ofisimdeki bir telefonun içinden peçeteye sarılmış 2 cihaz çıktı. Telefonun içinden çıkan parçaların ne olduğunu tam olarak ben de bilmiyorum. Burada çalışma sırasında buraya gelen misafirlerimi uğurlamaya kalktığım sırada telefonun kablosu ayağıma takıldı. Telefonun kablosunun ayağıma takılmasıyla birlikte ayağa kalktığım sırada telefonun ahizesi yere düştü. Ahize yere düştüğünde ikiye ayrıldı ve ahize açıldıktan sonra 2 adet, peçeteye sarılmış, biri konuşma kısmına, birisi de dinleme kısmına yerleştirilmiş cihaz çıktı. Daha sonra cisimleri ilgili makamlara gönderdik. Ama bu cihazların dinleme cihazı olabileceği konusunda benim bir bilgim yoktur. Ama tabii ki telefonun içerisinde bir cihaz çıkıyorsa bu kafalarda soru işareti bırakıyor ve ilk akla gelen dinleme cihazı oluyor" dedi.

Odanın sadece çalışma ofisi olduğunu ifade eden Pekdemir, "Meclis Başkanı olduktan sonra ben çalışmalarımı bu odada sürdürüyorum. Ben şunu net söyleyebilirim, dinleme cihazı olsa bile beni rahatsız eden bir durum değildir. Bizim her şeyimiz açıktır ve ortadadır. Gerekirse benim çalışmalarımı görmek istiyorlarsa odama kameralar yerleştirilsin, canlı yayın yapılsın ki halk bizim nasıl çalıştığımızı görsünler" diye konuştu.

Denizli İl Özel İdare binasındaki odada Yerel Yönetimler Yasası çıkmadan önce valilerin kaldığını söyleyen Pekdemir, "Yerel Yönetimler Yasası çıktıktan sonra bu odalar İl Genel Meclisi Başkanları'na devredildi. Benden daha önce burada valimiz kalıyordu. Bu dinleme cihazının da ne zaman konulduğunu bilmediğim için daha öncede konmuş olabilir diye düşünüyorum" dedi.

Telefondan çıkan dinleme cihazlarının neden konulduğu hakkında bilgisi olmadığının altını çizen Pekdemir, "Kim ya da kimler tarafından konulduğu ve niçin konulduğu hakkında hiçbir bilgim yoktur. Gerekli mercilerle görüşerek konunun açığa çıkması sonucunda ilgili yerlere başvuracağız" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:08

İLGİLİ HABERLER