Gündem
  • 5.6.2020 23:03

Malatya depreminin olduğu yer izlenmesi gereken bir yer

"İzlenmesi gereken bir yer!"
Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Malatya'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5.0'lık depremin ardından önemli uyarılarda bulundu. Sivrice ile Pütürge arasındaki yer kabuğunda bir rahatlama olduğunu söyleyen Ersoy, bölgenin izlenmesi gerektiğini söyledi.

Malatya'da meydana gelen 5.0 büyüklüğünde deprem sonrası CNN TÜRK'te açıklama yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bölge ile ilgili 'İzlenmesi gereken bir yer olarak ifade etmek istiyorum' dedi.

"Bölge halkına geçmiş olsun diyorum. Sivrice Elazığ’daki depremden sonra hem saha gözlemleri hem de artçı şoklardan gördüğümüz kadarıyla Sivrice ile Pütürge arasındaki yer kabuğunda bir rahatlama olduğu yani yer kabuğunun kırıldığı burayı etkilediğin artçı depremlerden anlıyoruz. " diyen Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu depremin şöyle bir özelliği var. Pütürge ile Sivrice arasında bir kırılma yaşandığı için burada uzun süreli bir deprem beklenmez. Arada kalan depremler artçı olarak kabul edilebilir. Bu deprem sanıyorum bölge halkı tarafından şiddetle hissedilmiştir. Türkiye’de yorgun binalarda bazı hasarlar meydana gelebiliyor. İzlenmesi gereken bir yer olarak ifade etmek istiyorum.

Güncellenme Tarihi : 5.6.2020 23:04

İLGİLİ HABERLER