Medya
  • 23.11.2021 22:07

Malcolm X'in kızı Malikah Shabazz hayatını kaybetti

New York polisi, Shabazz'ın Pazartesi öğleden sonra Brooklyn'deki evlerinde kızı tarafından baygın halde bulunduğunu söyledi.

ABD'de 1965'te uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Amerikalı siyahi Müslüman lider ve sivil haklar savunucusu Malcolm X'in kızı Malikah Shabazz’ın, New York’taki evinde yaşamını yitirdiği belirtildi.Sivil haklar lideri Malcolm X'in kızı Malikah Shabazz hayatını kaybetti. 56 yaşındaydı.

Malikah Shabazz ve ikiz kız kardeşi Malaak, Malcolm X'in eşi Dr. Betty Shabazz ile olan altı kızından en küçüğüydü.

New York Polis Departmanından yapılan açıklamada, Shabazz’ın Brooklyn'de bulunan evinde dün kızı tarafından ölü bulunduğu bildirildi.Malcolm X, 21 Şubat 1965'te Harlem'de o zamanki adı Audubon Ballroom olan salonda konuşma yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti.

NYPD komiseri Dermot Shea, "Bu noktada, diğer yetkililerle, adli tabiple birlikte çalışırken ve aileyle konuşurken, bir süredir hastaydı ve bu noktada hiçbir şey şüpheli görünmüyor" dedi. yerel bir haber kaynağı.

Malikah Shabazz ve ikiz kız kardeşi Malaak, Malcolm X'in eşi Dr. Betty Shabazz ile olan altı kızından en küçüğüydü. Malcolm X, 21 Şubat 1965'te New York'un Washington Heights semtindeki Audubon Balo Salonu'nda öldürüldüğünde Betty Shabazz ikizlere hamileydi.

Shabaz'ın ölümü, Malcolm X'e suikast düzenlemekten hüküm giyen iki adamın , iki yıl süren yeniden soruşturmanın ardından bir Manhattan yargıcı tarafından temize çıkarılmasından birkaç gün sonra geldi .

Savcılar ve erkek avukatların, yenilenen soruşturmanın kendilerine karşı davayı baltalayan yeni kanıtlar bulduğunu söylemesinin ardından hakim, Muhammed Aziz ve merhum Halil İslam'ın mahkumiyetlerini reddetti.

Güncellenme Tarihi : 23.11.2021 22:11

İLGİLİ HABERLER