Dünya
  • 30.3.2024 14:49

Malezya, ülkeye Avrupa pasaportuyla giren bir MOSSAD Ajanını tutukladı.

Malezya, ülkeye Avrupa pasaportuyla giren bir İsrailliyi tutukladı. İçinde 6 tabanca ve 200 kurşun bulundu. 

Malezya Federal Polisi, Malezya gazetelerinde yer alan haberlere göre, şüphelinin İsrail istihbarat servisiyle bağlantılı olduğu şüpnesiyle, ülkeye Avrupa pasaportuyla giren ve çok sayıda ateşli silah taşıyan bir İsraillinin tutuklandığını duyurdu .

Malezya Polis Genel Müfettişi Tan Sri Razaruddin Hussein, Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, 36 yaşındaki şüphelinin 12 Mart'ta Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanından Malezya'ya girdikten iki hafta sonra, 27 Mart'ta tutuklandığını söyledi. 

Malaysia arrests heavily-armed man suspected of spying for Israel

Müfettiş şunları ekledi: "Şüpheliyle yapılan soruşturma, onun Malezya'ya Fransız pasaportu kullanarak girdiğini ve daha fazla sorgulamanın ardından İsrail pasaportu gösterdiğini ortaya çıkardı."

Kriminal Soruşturma Dairesi, şüphelinin elinde "3'ü tam dolu 6 tabanca ve 200 mermilik mühimmat" ele geçirdi.

Ele geçirilen ateşli silahlarla ilgili olarak Redha Uddin, şüphelinin bunları Malezya'dan kripto para birimi kullanarak satın aldığını ve ödemeyi alan kişinin kimliğini belirlemek için soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

The arrest of an armed person in Malaysia on suspicion of spying for the  Zionist regime | webangah news hub

Müfettiş şunları ekledi: "Şüpheli, aile içi bir anlaşmazlık nedeniyle öldürmek üzere başka bir İsrail vatandaşını aramak için Malezya'ya girdiğini iddia ediyor, ancak biz onun hikayesine inanmıyoruz."

"Şüphelinin tek başına hareket etmediğine inanıyoruz ve burada yerel bir bağlantısı var ve kimliğini henüz doğrulamadık" diyen polisin, yardım için Fransız büyükelçiliğiyle de iletişime geçmeye çalıştığını ekledi. 

Polisin zanlının İsrail istihbaratıyla bağlantılı olma ihtimalini göz ardı edip etmediği yönündeki soruya yanıt veren Reda Al-Din, devam eden soruşturmaların da bu yöne dönük olduğunu söyledi.

Son olarak Rizauddin, müfettişlerin hâlâ şüphelinin söylediklerine ikna olmadığı için Malezya Kralı ve Başbakan Enver İbrahim gibi Malezya'daki kilit isimlerin güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. 

Müfettiş şunları ekledi: "Burada endişe yaratan şey, tutuklamanın İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşı sırasında meydana gelmiş olmasıdır ve biz ihtiyatlıyız." 

Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlangıcından bu yana birden fazla pozisyonda Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Filistin halkına destek tutumunu, yaşadıkları çilede onlarla dayanışma içinde olduğunu doğruladı ve Filistin halkının Filistin halkına verdiği destek tutumunu teyit etti Gazze'de tırmanan ve devam eden katliamların durdurulması. 

İbrahim ayrıca Batılı ülkeleri, İsrail'in Gazze'de yaptığı zulümlere karşı harekete geçmedikleri için eleştirerek, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin tutumlarına kıyasla bunu "ikiyüzlülük" olarak nitelendirdi. 

Malezya Başbakanı, daha önce yaptığı bir açıklamada İsrail'in Filistinlilere karşı onlarca yıldır uyguladığı politikaların ve zulümlerinin devam eden çatışmanın temel nedeni olduğunu doğruladı: “Biz işgale, apartheid'e, etnik temizliğe veya herhangi bir ülkenin kamulaştırılmasına karşı çıkıyoruz. İster Ukrayna olsun.” "Ya da Gazze'de. 40 yıldır halkta tepki ve öfkeye yol açan vahşeti, yağmalamayı silemeyiz." 

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde yıkıcı bir savaş yürütüyor ve geride çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce sivil kurbanın yanı sıra benzeri görülmemiş bir insani felaket ve Tel'in patlamasına yol açan büyük altyapı yıkımı var. Aviv, "Soykırım" suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı'na çıkıyor.

Güncellenme Tarihi : 31.3.2024 12:12

İLGİLİ HABERLER