Gündem
  • 11.5.2013 13:25

Maliye Bakanı Aziz Yıldırım'ın iddialarını yalanladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Hiçbir spor kulübünün borcu silinmemiştir ve silinmeyecektir. Her mükellef gibi kulüpler de borcunu yüzde 12 faiz ile taksitlendirebilir" dedi.
Şimşek, spor kulüplerinin vergi borçlarına af gelip gelmeyeceği tartışmasıyla ilgili, "Hiçbir kulübün borcu silinmemiştir ve silinmeyecektir. Her mükellef gibi kulüpler de borcunu yüzde 12 faiz ile taksitlendirilebilir. TBMM dışında hiç kimsenin vergi alacaklarından vazgeçme veya af çıkartma yetkisi yoktur. Kulüplerle ilgili yorumların çoğu doğru değil" açıklamasında bulundu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aziz Yıldırım’ın “Başkan olarak da kulüplerin denetlenmesi gerektiğini istiyorum. Devleti göreve çağırıyorum” yönündeki sözlerine Twitter’dan yanıt verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aziz Yıldırım'ın bugün Fenerbahçe Olağan Mali Genel Kurulu'nda vergi borçları ile ilgili söylediği sözlerin çoğunun doğru olmadığını söyledi.

Bugün gerçekleştirilen Fenerbahçe Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda kulüpler için sarf ettiği, "Bu yıl 87 milyon lira vergi ödedik. Buradan devleti göreve çağırıyorum. Tüm kulüpleri incelemeli. Ben bir Türk vatandaşı olarak kim ne kadar vergi veriyor bilmek istiyorum. Biz zengin çocuğu olarak gösterildik. Galatasaray gösterildi. Şimdi bugün ise Fenerbahçe'yi geçtik diyorlar. Tabii ki geçebilirler. SPK falan var." sözlerine sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından cevap verdi.

Şimşek, "Hiçbir kulübün borcu silinmemiştir ve silinmeyecektir. Her mükellef gibi kulüpler de borcunu yüzde 12 faiz ile taksitlendirilebilir. TBMM dışında hiç kimsenin vergi alacaklarından vazgeçme veya af çıkartma yetkisi yoktur. Kulüplerle ilgili yorumların çoğu doğru değil." ifadesinde bulundu.


Bakan Şimşek'ın Yıldırım'a Twitter'dan verdiği cevaplar şöyle;
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER