Gündem
  • 15.5.2008 13:00

MALİYE'DEN ERBAKAN'A RET

Kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, 'Kayıp Trilyon' davasında verilen para cezasına çözüm bulmaya çalışıyor. Erbakan'ın Altınoluk'taki yazlığı dahil bazı gayrimenkulleri hacizli.

 

Erbakan, haczin kaldırılması için Maliye Bakanlığı'na Giresun'daki bazı arsa ve binaları teklif etti. Erbakan'a yakın bir işadamına ait gayrimenkulleri inceleyen Maliye'nin teklifi reddettiği öğrenildi. Erbakan'ın avukatları, icranın geri bırakılması için girişimlerini sürdürüyor.

 

Kapatılan RP'nin 1997 yılı Hazine yardımının usulsüz harcandığı iddiasıyla açılan dava, pek çok partiliyi etkiledi. 73 parti yöneticisi, hapis ve para cezasına çarptırıldı. Erbakan, ceza davasından aldığı 2 yıl 4 aylık hapis cezası nedeniyle siyasi haklarından mahrum kaldı. Yargıtay'ın 11 ay olarak onadığı hapis cezasının infazını konutunda çekmeye hazırlanıyor. 'Kayıp Trilyon'la ilgili alacak davası da açıldı. Erbakan'ın malvarlığına ihtiyati tedbir konuldu. Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, RP'li 73 kişiye açılan alacak davasında Hazine yardımının Erbakan'la birlikte parti yöneticilerinden tahsil edilmesine karar verdi. Erbakan ile partinin mali işlerinden sorumlu yöneticisi Rıza Ulucak'ın, Hazine zararının 2 milyon 644 bin 616 YTL'lik kısmından sorumlu olduğuna hükmedildi. Bu kararın ardından Maliye Bakanlığı, Erbakan'ın mallarına haciz koydurdu. Erbakan'ın Balgat'taki evleri, Altınoluk'taki yazlığı haciz edildi. (Metin Arsla/Zaman)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:08

İLGİLİ HABERLER