Asayiş
  • 15.11.2016 00:10

Maltepede bakanın oğlunun kolunu kopartan bombanın faili yakalandı

Maltepe'de bir elektronik firmasına kurye ile gelen pakette patlama oldu. Patlamada 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Patlamada ağır yaralanan şirketin genel müdürü Osman Kurdaş'ın eski Maliye Bakanlarından Kemal Kurdaş'ın oğlu olduğu belirtiliyor. Patlamaya el yapımı patlayıcının yol açtığı değerlendiriliyor. Gelen son dakika haberine göre kargolu saldırıda bir kişi gözaltına alındı. İHA'nın haberine göre gözaltına alınan şüpheli, Osman Kurdaş'ın oğlu A.C.K.

Olay, Maltepe Zümrütevler Nazmi İlker Sokak'ta meydana geldi. Enerji ve endüstriyel otomasyon alanında faaliyet gösteren GSD adlı özel bir şirkete sabah saatlerinde bir kargo paketi geldi. Şirket müdürü Osman Kurdaş (56) kendi adına gelen kargoyu alarak açtı.

Kargo paketinin patlamasıyla Osman Kurdaş, Şahnur Agaik ve Sevgi Özcan yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından çevre hastanelere kaldırıldı.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı paketin gönderildiği firmanın müdürü Kurdaş'ın yüzünden yaralandığı ve sol kolunun bilekten koptuğu, durumunun da ağır olduğu belirtildi. Diğer 2 kişinin ise hafif yaralandığı öğrenildi.

İstanbul Maltepede kargolu saldırı Şok iddia...

ESKİ BAKANIN OĞLU

Patlamada yaralanan GSD Genel Müdürü Osman Özdemir Kurdaş'ın eski Maliye Bakanı ve ODTÜ'nün ilk rektörlerinden Kemal Kurdaş'ın oğlu olduğu ortaya çıktı. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kurdaş'ın durumun ağır olduğu ve acilen ameliyata alındığı öğrenildi.

EL YAPIMI PATLAYICI İDDİASI

Olayda düzenekli el yapımı patlayıcı kullanıldığı belirtiliyor.

İstanbul Maltepede kargolu saldırı Şok iddia...

Yaşanan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi de sevk edildi. Şirkete gelen ekipler, patlamanın nedenine ilişkin detaylı bir inceleme başlattı. Yaşanan olay, firma çalışanlarını da şoke etti. Patlamanın ardından dışarı çıkan çalışanlar, gözyaşlarına boğuldu.  Bir görgü şahidi, "Gürültü duyunca olay yerine geldik. İçeride bir paket gelmiş, açtıklarında patlamış. 3 kişi yaralı var diyorlar" ifadelerini kullandı.

PATLAYICI SİYAH POŞETLE GELMİŞ

Patlamaya neden olan paketi taşıyan kargo görevlisi, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, sokağa gelen kargo görevlisinin adrese baktığı ve elinde siyah bir poşet olduğu görülüyor. Paketi firmaya getirdiği iddia edilen kasklı kuryenin de motosikletini almadan yaya olarak kaçtığı öne sürüldü.

ŞOK İDDİA: ZANLI OĞLU

Patlamada kargo paketini teslim eden kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahsın patlamada ağır yaralanan Osman Özdemir Kurdaş'ın oğlu olduğu iddia edildi.

Patlama sonrası soruşturma başlatan polis, patlamaya yol açan kargoyu getiren ve güvenlik kameralarına yansıyan şahsın yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucu kargoyu getiren şüphelinin A.C.K. olduğunu belirleyen polis, zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Zanlının Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olduğunu belirleyen polis, zanlıyı burada gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelinin olayda ağır yaralanan GSD Genel Müdürü Osman Özdemir Kurdaş'ın oğlu, eski Maliye Bakanı ve ODTÜ'nün ilk rektörlerinden Kemal Kurdaş'ın torunu olduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 15.11.2016 00:08

İLGİLİ HABERLER