Asayiş
  • 30.11.2020 18:58

Maltepe'de kadına tecavüzde bulunan zanlı tutuklandı

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K., 23 yaşındaki Z.Y. isimli kadına ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan tutuklandı.

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut.K , bir kadını zorla bir restorana kapatarak taciz etmesi kamuoyunun gündeminde...

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcılığına başvuran  Z.Y. (23) adlı kadın, Maltepe'de bir kafede oturdukları sırada Umut K. adlı kişinin kendisine tacizde bulunduğunu iddia etti.

Z.Y. ifadesinde Umut K. (40) adlı kişi ile 2-3 ay önce tanıştıklarını, kendisini geçen hafta bir kafeye davet ettiğini, bir arkadaşı ile birlikte mekana gittiklerini, kısa süre sonra diğer kişinin işinin çıktığını söyleyerek yanlarından ayrıldığını, mekanda Umut K. ile ikisinin kaldığını, Umut K.'nin kendisine istismarda bulunmaya çalıştığını ve kendisinin direnerek Umut K.'nin kafasına bardakla vurduğunu söyledi.

TUTUKLANDI

Umut K.'nin kendisini darbederek kafenin tuvaletine sürüklediğini ve elbiselerini yırtarak istismarda bulunduğunu söyleyen Z.Y., kendisinin mekandan kurtulduktan sonra savcılığa gelerek şikayetçi olduğunu ileri sürdü.

Savcılığın talimatı üzerine Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Umut K.'yı gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Umut K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

TACİZE UĞRAYAN KADININ TAM İFADESİ

Geçen hafta pazartesi günü Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran Z.Y., ifadesinde  şunları söyledi:

“Şikâyetçi olduğum U.K, benim çalıştığım kafeden arkadaşım olur. Kendisiyle 1- 1.5 ay çalıştık, sonra işten ayrıldı. Hiçbir zaman duygusal yakınlığımız olmadı. 20 Kasım 2020 Cuma günü akşam saatlerinde çalıştığım iş yerine gelerek, akşam Maltepe’de bir kafede buluşmayı teklif etti. Yarım saat kadar baş başa oturduk. İşyeri U.’nun arkadaşının olduğu için kalkmak istedim. Gitmek için ayağa kalktım. U.K. beni kendisine çekti. Ben de masada bulunan bardağı kafasında parçaladım.

ÖFKEYLE BENİ TUVALETE GÖTÜRDÜ

Öfkeyle beni saçımdan sürükleyerek tuvalete götürdü. Burada beni tekme tokat darp etti. Saçlarımdan tutarak kafamı aşağı bastırdı ve cinsel organını ağzıma soktu. ‘Bağırma, burada kimse seni duymaz, kapı da kilitli’ dedi ve boğazımı sıkıp tehdit etti. Bu olaylar yaklaşık 1-1.5 saat kadar sürdü... Ailemin duymasından korktuğum için karakola gitmedim. Cumartesi günü darp raporu aldım. Beni alıkoyan ve cinsel saldırıda bulunup darbeden şahıstan şikâyetçiyim. Tedbir talebim de vardır.”

Güncellenme Tarihi : 30.11.2020 19:41

İLGİLİ HABERLER