Spor
  • 11.6.2014 16:55

Mancini Galatasaray'a da aynısını yaptı

Mor menekşelerin ardından Lazio’nun başına geçen İtalyan teknik adam için şimdi de aynı ekibin ismi telafuz ediliyor

Roberto Mancini’nin Galatasaray ile yollarını ayırması ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Sarı-kırmızılı ekiple ekonomik konulardaki anlaşmazlık nedeniyle yollarını ayıran İtalyan teknik adamın daha önce de aynı nedenle kulüp değiştirmişti. Transferde istenilen tüm isimlerin alınamayacağı ve istediği kadroyu kuramayacağı endişesi Roberto Mancini’ye ayrılık kararı aldırttı.
2001-2002 sezonunda Fiorentina’yı çalıştıran Mancini kulüple yollarını aynı gerekçeyle ayırmıştı. İtalyan ünlü yapımcı Cecchi Gori’nin patronu olduğu Fiorentina o sezon büyük bir ekonomik krizin içerisine girmiş ve kulüp iflasın eşiğine gelmişti. Mancini ekonomik kısıtlılıkları gerekçe göstererek yollarını ayırmıştı. Mancini Galatasaray ile de aynı nedenden yollarını ayırdı.
Bu iki benzerliğin yanında bir ilginç benzerlik daha bulunuyor. O da İtalyan çalıştırıcının bir sonraki rotası. 2002’de Mor menekşelerle yollarını ayıran Roberto Mancini Lazio’nun yolunu tutmuştu. Sarı-kırmızılı ekipten ayrılan 50 yaşındaki teknik adam için şu an İtalya’da Lazio’nun başına geçeceği konuşuluyor. Bu transfer gerçekleştiği takdirde Mancini hem aynı nedenlerle kulüplerini terk etmiş aynı zamanda da bu kulüplerin ardından aynı takıma giderek çifte deja-vu’ya imza atmış olacak.

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:17

İLGİLİ HABERLER