Spor
  • 7.1.2014 21:06

Mancini Juventus'un genç yıldızıını istedi

Devre arası transfer seoznunda kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, Juventus'un genç defans oyuncusu ile ilgileniyor. Mancini, İtalyan futbolcuyu ısrarla istiyor.

Devre arası transfer sezonunun ilk imzasını Hajrovic'e attıran Galatasaray, çalışmalarını sürdürüyor. Sarı kırmızılı takım orta sahanın sağını Hajrovic, solunu da Bruma gibi genç yıldızlara emanet edince Nani ve Valencia'dan da vazgeçti. Bir dönem Affelay'la da ilgili transfer dedikoduları çıkmış ve İspoanya basını Galatasaray'ın Hollandalı futbolcuyu transfer etmek istediğini yazmıitı. Ancak sarı kırmızılı takımın tüm transfer planları değişti. Sürpriz bir şekilde Hajrovic'in takıma kazandırılmasıyla gözler artık defans bölgesine çevrildi. Alex Telles'in gelişiyle güçlenecek olan savunmada artık stoper mevkisinde transfer bekleniyor.

Defansa sürpriz aday
Çalışmalarını bu doğrultuda götüren Galatasaray, Mancini'nin ısrarla istediği bir ismi daha gündemine aldı. İtalyan teknik adam, Juventus'a bu yaz ayında transfer olan Nijerya asıllı İtalyan Milli Takımı oyuncusu Obinze Ogbonna'yı kadrosunda görmek istiyor. Ezeli rakipleri Torino'dan astronomik bir bedelle Juventus'a gelen savunma oyuncusu, beklediği forma şansını siyah beyazlı ekipte bulamadı. Yaklaşan Dünya Kupası'nda oynamak isteyen ve son olarak Nijerya ile oynanan hazırlık maçı kadrosuna alınan 25 yaşındaki savunma oyuncusu için ilk alternatif kiralama yöntemi olacak.

Melo taktiği uygulanacak
Juventus, Şampiyonlar Ligi'nden elenmesine rağmen Ogbonna'nın Chelsea karşısında oynaması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Sarı kırmızılılar satın alma opsiyonu ile kiralamak istedikleri Ogbonna için Juventus ile iletişime geçti bile. Sarı kırmızılı takım, 25 yaşındaki defans oyuncusu için önce satın alma opsiyonu ile kiralık olarak transfer teklifi yapacak. Melo'yu da İtalyan ekibinden kiralayan ve performansından memnun kalan Galatasaray, transferi oldukça tartışılan Ogbonna'yı da aynı yolla kadrosuna katmak istiyor.

Geçen sezon göz doldurmuştu
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 3 kez forma giyen Ogbonna, Serie A'da da 6 maçta 452 dakika oynayabildi. Sezon başında Tornio'dan 13 milyon Euro'ya Juventus'a gelen Ogbonna, İtalyan ekibinde bekleneni veremedi ve özellikle medya tarafından transfer ücreti dolayısıyla çok eleştirildi. Asıl adı Angelo Obinze Ogbonna olan İtalyan futbolcu, geçen sezon ortaya koyduğu performansla ilgi odağı olmuş ve Jventus'un yolunu tutmuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:41

İLGİLİ HABERLER