Spor
  • 16.1.2014 00:31

Mancini kaçan 10 pozisyona yandı

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında kendi evinde Tokatspor’u 2-0 mağlup ederek 3 puanı alan taraf oldu.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, bugün alınan galibiyetten ötürü memnun olduklarını belirterek, “İyi çalışan bir Galatasaray var. Bu akşam kaç tane gol kaçırdığımızı aklımda tutamadım. Antalya kampında çift idman yapan bir Galatasaray var. Tabi ki ilerleyen günlerde hem mental anlamında hem de fiziksel olarak daha iyi bir Galatasaray olacak” dedi.
Takıma katılan ya da katılması gündemde olan genç futbolcular ile ilgili olarak ise Mancini, “Tabi ki şu anda aramızda olmayan futbolcularla ilgili konuşmam doğru değil. İbrahim’in süper ligde oynayabilecek kalitede bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Tabiki şuan için net bir şey söylemem mümkün değil ancak başka bir kulübe de sezon sonuna kadar kiralık verilebilir. Ama İbrahim çok kaliteli bir futbolcu” diye konuştu.
Mancini, ligin uzun bir maraton olduğuna değinerek, bu tür maçlarda farklı savunma anlayışlarını deneme fırsatı yakaladıklarını söyleyerek, şöyle devam etti:
“Hazırlık ve kupa maçlarında farklı oyunlar denemek büyük bir avantaj. Bu tür maçlarda 3’lü defansı ve farklı oyunları deniyoruz. Lig uzun bir periyot. Önemli olan takımın bu sistemleri benimsemesi ve uygulaması.”
Şu ana kadar alınan yeni oyuncular arasında sadece İzzet Hajrovic olduğunu hatırlatan İtalyan teknik adam, “Alex Telles şu anda aramızda değil. Aramızda olmayan bir oyuncu hakkında konuşmam doğru olmaz” ifadelerini kullandı.
Galatasaray’ın genç file bekçisi Ufuk Ceylan ise, bugün Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışının 3. yıl dönümü olduğu için kendileri açısından kazanmanın önemli olduğuna değinerek, “Bugün kazandı ve mutluyuz. Birazdan Antalya’ya döneceğiz. Yoğun maç trafiği devam ediyor. Seri galibiyetlerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Galatasaraylı genç futbolcu İbrahim Çoşkun’da Arena’da ilk maçına çıktığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Oyuna girerken çok heyecanlıydım ancak girdiğim anda en iyi şekilde futbolumu oynamayı düşündüm. Galatasaray’da olmaktan dolayı çok mutluyum ve uzun yıllar burada kalmak istiyorum” diye konuştu.

TOKATSPOR CEPHESİ
Tokatspor Teknik Direktörü Mehmet Şahan, takımın karakterine uygun bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek, “Oynadığımız takımın hem futbolcu değerini hem de takım olarak değerini biliyorduk. Oyunun büyük bir bölümünde bunun bilinci ile oynadık. Maçın skorunu Galatasaraylı futbolcuların kalitesi belirledi. Kendi hatalarımızın sonucunda bu duruma mahkum olduk. Takım olarak daha iyi mücadele ederek daha iyi sonuçlar alacağımızı umuyorum. Oyun kalitesinin yanında skora yansıyan işler yaparak elediğimiz süper lig ekipleri gibi 3 puan alacağımız süper lig takımları da olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Tokatsporlu kaleci Mehmet Dönmezdemir ise, galibiyet için geldiklerini ancak başaramadıklarını kaydederek, “Bugün buraya galibiyet için geldik ama başarılı olamadık. Maçta verilen iki penaltı var. Bana göre penaltı değil. Yediğimiz ikinci golde de ofseyt olduğunu düşünüyorum. Ancak iyi mücadele ettik. Galatasaray’ın dünya devi olduğunu biliyoruz. Mücadelemizi ona göre ettik” dedi.
Tokatsporlu futbolcu Serkan Doğan, takım olarak iyi mücadele ettiklerini belirterek, “Biz elimizden gelen mücadeleyi verdik. Talihsiz goller yedik. Bu gruptan çıkmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:27

İLGİLİ HABERLER