Spor
  • 10.8.2014 11:21

Mancini'ye milli takım darbesi

Galatasaray ile yollarını ayıran Roberto Mancini, İtalya Milli Takımı'nın başına geçmek için Antonio Conte ile çekişiyor. Cesare Prandelli'den boşalan koltuğa ya sarı-kırmızılıların eski hocası ya da eski Juventus eski teknik direktörünün oturacağı belirtiliyor. Ancak bu yarışta favori olarak gösterilen Mancini için önemli bir engelin bulunduğu ortaya çıktı.

La Stampa gazetesinin haberine göre Lazio Başkanı Claudio Lotito, Roberto Mancini'nin milli takımın başına geçmesini istemiyor. İtalya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan ve federasyonda önemli bir nüfuzu bulunduğu belirtilen Lotito, Mancini'nin yeni hoca olmaması yönünde kulis faaliyetleri yürütüyor.

Aynı zamanda Roberto Mancini'nin 2004'te Lazio'dan ayrıldığı dönemde kulübün başındaki isim olan Claudio Lotito'nun bu tavrını federasyon as başkanı da duyurdu. Carlo Tavecchio ile birlikte federasyon başkanlığı koltuğu için iki adaydan bir tanesi olan Demetrio Albertini konuyu gündeme getirdi ve Lotito'nun iki adaydan bile daha çok başkan gibi hareket ettiğini ifade etti.

Anket sonuçları ne diyor?

Öte yandan Çizme'de son yapılan anket Roberto Mancini'yi önde gösterdi. Mancini'nin yüzde 45 ile birinci sırada bulunduğu ankette, Juventus ile yollarını ayıran Antonio Conte yüzde 35 ile ikinci, Francesco Guidolin yüzde 10 ile üçüncü sırayı aldı.

 

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:40

İLGİLİ HABERLER