Asayiş
  • 14.9.2009 01:51

MANİSA'DA KONSERVE FABRİKASINDA PATLAMA

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bulunan TUKAŞ'a ait konserve fabrikasında yaşanan patlamada 4'ü ağır 9 kişi yaralandı
Edinilen bilgiye göre gece, saat 01.30 sıralarında fabrikanın 5 No'lu kazan dairesinde yaşanan şiddetli patlama kilometrelerce uzaktan duyulurken fabrikaya yakın yerlerde ise hafif sarsıntıya neden oldu. İlk belirlemelere göre gaz sıkışmasından kaynaklandığı sanılan patlamada 4'ü ağır 9 işçi yaralandı.
Patlama sonrasında fabrikanın bulunduğu Mustafa Kemal Mahallesi Kervan Yolu'na çok sayıda ambulans, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı işçiler Şaban Ertaç (39),Barış Deniz (33),Hatice Akdemir (48),Hatice Akın (29),Nuri Çimenci (38),Gurbet Kışkır (27)Mustafa Bulut (39)Nemci Alkan (29)ve Mustafa Dilek (49) ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastaneleri A ve B Bloklara kaldırıldı. Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu kaydedildi.
Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, patlamanın ardından inceleme yapmak için fabrikaya geldi. Burada son durumla ilgili bilgi veren Orhan, ''Bu kadar büyük patlamaya ve maddi hasara rağmen tek tesellimiz can kaybı olmaması yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum'' dedi.
Çevredeki evlerde de sarsıntıya neden olan patlamada büyük bir faciadan dönüldüğü anlaşıldı. Gece vardiyasında 64 işçinin çalıştığı fabrikada gündüz ise 150'den fazla işçinin çalıştığı öğrenildi. İşçi ve yaralı yakınlarının fabrika ve hastane önündeki endişeli bekleyişleri sürüyor. Patlama nedeniyle fabrikanın bir süre üretime ara verebileceği kaydedildi.
Patlama sonrası fabrika yetkilileri tarafından tüm işçiler bir yere toplanarak kayıp işçi olup olmadığını tespit etmek amaçlı isimleri okundu . Aralarında çok sayıda bayan olan işçiler ve yakınları uzun süre fabrika ve hastane önünde gözyaşı döktüler.
Fabrika tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmazken TUKAŞ Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor. Olay ile ilgili soruşturma sürerken polis ekiplerinin fabrikadaki incelemeleri ise günün ilk ışıklarına kadar sürdü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:10

İLGİLİ HABERLER