Gündem
  • 14.5.2019 10:39

Mansur Yavaş: 'Koymuyorum, mahkemeye dava açın'

Mansur Yavaş'tan hukuk skandalı! 'Koymuyorum, gidip idari mahkemeye dava açın'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mayıs ayının ilk meclis toplantısında AK Parti'nin tekliflerini kurulda görüşülmeden reddetmesi büyük tepki çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye meclisinin mayıs ayı ilk toplantısında büyük bir skandala imza attı. Daha önceki açıklamalarında tarafsız bir belediye başkanı olacağını iddia eden Yavaş, AK Parti'nin tekliflerini kurulda görüşülmeden reddetmeye başladı. AK Parti'li meclis üyelerinin tüm uyarılarına rağmen geri adım atmayan Mansur Yavaş, demokrasi açısından büyük bir skandala imza attı.

NISAN ayındaki ilk toplantıda 147 kişilik mecliste 107 AK Parti ve MHP'li üye teklif verdi. Belediye şirketlerinin şeffaf yönetilmesi ve denetlemesi istendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş teklifi oylatmadı, meclisin iradesini hiçe saydı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısı için Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. Başkan Mansur Yavaş, ilk meclis toplantısında da belediye şirketleri ile ilgili önergeyi kanuna aykırı olduğunu belirterek oylamaya sunmadı. AK Parti Grup Başkanvekili Mümin Altunışık aynı maddenin yeniden gündeme alınmasını istedi. Yavaş, önergeyi kanuna aykırı olduğunu belirterek oylamaya sunmadı. Bunun üzerine söz alan Altunışık, "Gündeme almama hakkınız yok. Görevi neden kötüye kullanmaya ısrar ediyorsunuz" dedi.

Yapmış olduğunuz suç

Mümin Altunışık, Başkan'ın verilen önergenin gündeme alınmama gibi bir hakkı olmadığını söyledi. Altunışık "Gündeme alınması gerekiyor. Gündem neticesinde burası hangi kararı verirse buna uygun hareket edilmesi gerekiyor. Eğer beğenmezseniz sayın başkan, bunu 7 gün içerisinde red edebiliyorsunuz. Bir sonrakinde eğer geçerse mahkemeye gidebiliyorsunuz.

"Burada yapmış olduğunu şey suç"

Neden burada görevi kötüye kullanma suçu işlemekte ısrar ettiğinizi biz anlamakta zorluk çekmekteyiz. Kusura bakmayın ama bu kanunun neresinde bunu kabul etmemeyle ilgili herhangi bir madde var, siz hukukçusunuz ama kusura bakmayın hükmü belirleyen kişi hâkim yerine de kendinizi koyuyorsunuz. Burada yapmış olduğunuz şey suç" diye konuştu. İlk meclis toplantısında da bu önergenin tartışmalara neden olduğunu söyleyen Yavaş, "Belediye Başkanı kanuna yasaya aykırı ve yetkisini ortadan kaldıracak önergeleri kabul etmez. Bu da benim hukuki görüşüm. Cumhuriyet savcılığına şikâyet ettiniz. Türkiye'nin en çabuk şikâyet edilen ve en çabuk müfettiş getirilen belediye başkanı oldum. Ben bu önergeyi işleme koymuyorum. Gidip idari mahkemeye dava açacaksınız" diyerek oturumu kapattı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2019 12:44

İLGİLİ HABERLER