Gündem
  • 18.3.2019 22:57

Mansur Yavaş'ın sözleri HDP'yi sinirlendirdi!.. Umutsuz vakasın

Sırrı Sakık'tan Mansur Yavaş'a sert sözler...

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın dün katıldığı programda yaptığı konuşma HDP Muş Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık'ı kızdırdı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin açıklamaları ile adeta gizli ittifakı itiraf ettiği HDP ve CHP arasında gerilim yaşanıyor.

Gerilimin sebebi ise Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş.

HDP'LİLER TOPLUMA KAZANDIRILMALI
Yavaş dün katıldığı bir televizyon programında HDP ile ilgili soruya ''Ben HDP'lileri terörist olarak görmüyorum. HDP'lilerin topluma kazandırılmasını düşünüyorum, tek adam pençesinden kurtarılması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir söz de etmedim. 7 Haziran'da HDP 80 milletvekili çıkarmıştı, 1 Kasım'da 40'a indi, yarısı AK Parti'ye verdi. HDP'nin hepsini terörist olarak görmek yerine, bir kısmını PKK'nın pençesinden kurtarmak gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

UMUTSUZ VAKASINIZ
Mansur Yavaş'ın bu sözleri HDP Muş Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık'ı kızdırdı. Sakık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yavaş'a tepki göstererek ''HDP’liler topluma kazandırılmalı diyen kişi şunu demek istiyor. Kürtler ve HDP’liler hepsi kriminal bir halktır, suçludur. Rehabilite edilerek kötü yoldan kurtulabilrler. Bence siz kendinizi topluma kazandırmayın. Umutsuz vakkasınız çünkü.'' ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2019 00:24

İLGİLİ HABERLER