Gündem
  • 29.4.2007 15:12

MARDİN'DE 10 BİN KİŞİ "KAHROLSUN PKK" DEDİ!..

AĞRI'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Er Şeyhmus Öncül, memleketi Mardin'de 10 bin kişinin katıldığı törenle ‘Kahrolsun PKK’, ‘İmralı Apo'ya mezar olacak’ sloganları arasında toprağa verildi. Anne Sakine Öncül, şehit oğlunun tabutu başında zılgıt çekti. Sincar Aşireti'ne mensup olan Öncül'ün, aşiretin son 10 yıl içinde 9'uncu şehidi olduğu öğrenildi.

Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi'nde önceki gün PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Er Şeyhmus Öncül için bugün memleketi Mardin'de cenaze töreni düzenlendi. Şehit Jandarma Er Öncül'ün naaşı ilk olarak Fuat Yağcı Camiisi'ne getirildi. Törene Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Tugay Komutanı Tuğgeneral Fahri Kır, CHP Milletvekili Mahmut Duyan, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Sincar Aşiret lideri Abdulkadir Sincar, Emniyet Müdürü İsmet Taşhan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Güçlükle ayakta duran anne Sakine Öncül, oğlunun tabutu başında uzun süre dualar okudu, ardından PKK'ya lanet yağdırdı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit er Şeyhmus Öncül'ün cenazesi, kırmızı karanfiler ve 300 araçlık konvoy eşliğinde Necmettin Mahallesi'ndeki evine getirildi. Türk bayrakları ile süslenen evin önünde bekleyen kalabalık cenaze aracını görünce, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Mardin teröre mezar olacak’, ‘İmralı Apo'ya mezar olacak’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. Anne Sakine Öncül şehit oğlunun tabutu başında zılgıt çekti. Tuğgeneral Fahri Kır ile Vali Mehmet Kılıçlar, şehit erin tabutu başında bekleyen anne Sakine ile kız kardeşi Serpil Öncül'e başsağlığı dileklerini iletti.

Tuğgeneral Kır, anne Sakine ile kız kardeşi Serpil Öncül'e, “Gözlerinizde bir damla yaş görmedim. Bir kez daha sizinle gurur duydum” dedi. Anne Sakine Öncül ise “Vatan sağolsun” demekle yetindi. Şehidin cenazesi daha sonra 3 kilometre omuzlarda taşınarak Mardin'deki Sincar Aşireti'ne ait mezarlıkta toprağa verildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER