Spor
  • 31.10.2017 00:07

Marius Sumudica Aykut Kocaman'ı rezil etti

Marius Sumudica: ‘Beni kim ittiyse ona pantolon aldıracağım’

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe'yle son dakika golüyle berabere kalan Kayserispor'da Teknik Direktör Marius Sumudica, açıklamalarda bulundu. Maçı değerlendiren Sumudica, "Golden sonra beni ittiler, pantolonum zarar gördü. Beni iten kimse ona pantolon aldıracağım" diyerek esprili bir dille oyuncularına mesaj gönderdi.

Kayserispor’un son dakika golüyle Fenerbahçe deplasmanından 3-3’lük beraberlikle ayrıldığı maçın ardından sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Marius Sumudica çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Takımını tebrik ederek söze başlayan Sumudica, “Önce takımı tebrik ediyorum. 3-1’den 3-3’e geldik, hiçbir zaman mücadeleyi bırakmadılar. Büyük bir camiaya karşı oynadılar. Futbolcularım nasıl geri dönüleceğini gösterdi. Son 15 dakika her şeyi riske ettim, 3 forvete döndüm. Hatta Kana Biyik’a da ileri çıkmasını söyledim. Futbolda risk almadan bir şey alamazsınız. İyi bir sonuç aldık. Bence 10. haftaya kadar oynanan en iyi maçlardan biriydi diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Skoru 3-3’e getiren golden sonra sevinçten çılgına dönen ve takımıyla birlikte büyük bir sevinç yaşayan Sumudica, bunun kendisine sorulması üzerine ise “Fenerbahçe’nin sahasında 3-3 berabere kaldığımız için üzülmemi mi bekliyordunuz? 5 sene önce Vaslui ile gelmiştik buraya. O maçta da 1-1 kalmıştık, şans gülmüyor demek ki bana. Bu 1 puanın anlam ifade etmesi için Trabzonspor’u yenmemiz lazım” dedi.

Tutkulu görüntüsüyle Mourinho’ya benzetilmesi üzerine “Mourinho’nun çok gerisindeyim ama benim de kalbim var” ifadelerini kullanan Sumudica, gol sevinci esnasında kendisini yere düşüren Şamil Çinaz ile ilgili de esprili bir açıklama yaptı ve “Golden sonra beni ittiler, pantolonum zarar gördü. Beni iten kimse ona pantolon aldıracağım” diye konuştu.

“BİRAZ CANIM SIKKIN”

“Oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok büyük bir ekibe karşı mücadele ettik. Taraftarların baskısı da vardı. Takımım bugün her şeyi hak etti. 3-1’den geri geldik. Sadece bunu büyük takımlar yapabilir. Son dakikaya kadar inandık. Biraz canım sıkkın, 3 golden 2’sini duran toptan yedik. Bunu çalışmıştık. 1 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum. Son 15 dakika fizik olarak rakibimizden daha iyiydik. Bu yüzden iyi bir dönüş yaptık. İnanılmaz bir geceydi. Bu 1 puanın anlamlı olması için Trabzonspor’u yenmemiz lazım. Büyük takımlar gibi bu tip sonuçları birbirine bağlayarak ilerlememiz gerekiyor.

“VALBUENA ÇIKMASA, PUAN ALAMAZDIK”

Enteresan bir maç oldu. Bizim takımımızda Galatasaray maçından sonra bir gelişme var. İyi oynuyoruz. Bir felsefemiz var. Galibiyete odaklı bir anlayışımız var. Valbuena sahada kalsaydı maçı berabere bitiremezdik. Valbuena daha fazla topu tutuyor, faul kazanmayı biliyor. Valbuena oyundan çıkmasaydı Fenerbahçe maçı kazanırdı.

“OYUN SIRASINDA DENGEMİ KONTROL EDEMİYORUM”

Oyun oynanırken dengemi kontrol edemiyorum. Takımımı agresif birşekilde kenardan itmeye çalışıyorum. Valbuena’nın ağzındaki kanı görmedim. İkinci yarı başlamadan önce de kendisinde özür diledim. Benim takımım Valbuena yerdeyken topu dışarı attı. Bizim oyuncumuz yerdeyken onlar topu dışarı göndermediler, hakem de oyunu durdurmadı zaten. Burada fair play göremedim. Bizim oyuncularımız topu dışarı atmıştı. Hayat böyle. Hakeme, Valbuena’nın kendisini yere attığını söylediğimde, Hasan Çetinkaya dördüncü hakemden beni dışarı atmasını istedi. Deniz yerdeyken topu dışarı atmayıp gol attıklarında da ‘Şimdi konuşmuyorsun’ diye işaret yaptım. Daha sonra böyle devam etti.

Maç sonrasındaki güzel tepkiler için taraftarlara da teşekkür ediyorum. Ben bu takımı gerçekten çok seviyorum.”

 

 

Güncellenme Tarihi : 31.10.2017 00:27

İLGİLİ HABERLER