Spor
  • 2.7.2009 00:00

MARKA ŞEHRE MARKA TAKIM!..

Kızıl, iç transferde Hakan Bayraktar, Erman Özgür ve kaleci Mahmut ile yeniden anlaştıklarını, dış transferde ise Beşiktaş'tan Serdar Kurtuluş, Hacettepe'den Ümit Tütüncü, Rapid Bükreş'ten forvet oyuncusu Julio Cesar da Silva, TFF 2. Lig takımlarından Sarıyer'de oynayan 24 yaşındaki Gökhan Ünver ve golcü Ertan Koç, Galatasaray'dan Gökhan Öztürk ile 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını anımsattı. Bekir İrtegün'ün Fenerbahçe'ye imza attığını hatırlatan Kızıl, genç yıldız İsmail Köybaşı'nı ise Beşiktaş'a verdiklerini söyledi.

Özellikle gençleştirme operasyonu yaptıklarını, yerli olarak aldıkları çok kaliteli futbolcular bulunduğunu, genç ve umut vaat eden genç oyuncuları kadroda toplamaya devam edeceklerini belirten Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Takım giderek gençleşiyor. Bu gençleşme döneminde de çok kalite futbolcular aldık. Yani Gaziantepspor'un geleceğini kurtarıyoruz. Aldığımız oyuncular hep milli takım düzeyinde futbolcular. Eski takımın zaten iskelet yapısını bozmuyoruz. Onlarında gelmesi ile çok kaliteli ve genç bir kadromuz olacak. Bu isimlerin de dahil olması ile gelecek sezon çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Ben bu şehre en iyisini yaşatacağım. Hedefimiz doğrultusunda inşallah kadroya daha iyi takviyeler yapıyoruz. Zaten mevcut kadro Türkiye'nin gıptayla baktığı bir takım. Kimse endişe etmesin takviyeler yapıyoruz. Kötü olanı yapmak istemiyoruz. Bize yakışanı yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.''

Murat Şahin'in sakatlanması ile kaleci sıkıntısı yaşadıklarını kaydeden İbrahim Kızıl, şöyle konuştu: ''Murat Şahin'in sakatlanması bizleri gerçekten çok üzdü. Şu anda Murat'ın yeni sezona yetişip yetişmemesi belli değil. Tedavisi sürüyor. Kaleci konusunda çok da aceleci değiliz. Büyük ihtimalle bir kaleci alacağız. Şu anda yerli ve yabancı olarak görüştüğümüz kaleciler var. Tabii gelecek kalecinin de kaliteli olması gerekiyor. Bizim ortaya koyduğumuz hedefi göğüsleyebilecek bir isim olmalı.''

Kızıl, şu anda çok geniş bir kadroya sahip olduklarını, bir santrfor, bir de kaleci alarak transferi tamamlayacaklarını belirtti. İbrahim Kızıl, ''Söz verdiğim gibi santrforla görüşmeler sürüyor. Kaliteli isimlerin transferi zaman alıyor. Onu da kısa zamanda halledeceğim. Biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Dediğim gibi geçen sezonun başından sonuna kadar ne eksik görmüşsek onları gidermeye çalışıyoruz. Hocamızla birlikte tüm zamanımızı bu eksikleri gidermek için kullanıyoruz'' dedi.

Yeni sezona iddialı girmek için iyi bir kamp dönemi geçirmek istediklerini belirten İbrahim Kızıl, ''5 Temmuz'da burada kendi tesislerimizde toplanacağız. Büyük ihtimalle ayın 14'ünde Hollanda'ya gidecekler. 13 veya 15 gün orada kamp yapacaklar ve tekrar dönecekler. Hazırlık maçlarımız olacak. Bildiğim kadarı ile 4-5 tane büyük takımla maçımız olacak. İyi bir hazırlık dönemi geçirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Kızıl, Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen'in kendisi hakkında sarf ettiği olumlu sözler nedeni ile mutluluk duyduğunu belirterek, ''Ali Şen'den böyle iltifat dolu sözler duymak, gurur verici'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER