Gündem
  • 9.1.2015 19:00

Market saldırganı öldürüldü

Paris’te market saldırganı öldürüldü, 4 rehine hayatını kaybettiParis'teki bir koşer marketine girip içeridekileri rehin alan saldırgan öldürüldü. Amedy Coulibaly isimli saldırganın rehin tuttuğu kişilerden dördü ölü bulundu, diğer rehineler kurtarıldı. Coulibaly'nin Charlie Hebdo saldırısını düzenlediği açıklanan ve Paris yakınlarında kıstırılan Kouachi kardeşlerle ilişkisi olduğu tespit edilmişti. Coulibaly, "Kouachi kardeşler kuşatması kaldırılmazsa tüm rehineleri öldürürüm" demişti. Fransız polisi, iki noktaya da aynı anda operasyon yaptı.

Charlie Hebdo saldırısı şüphelileri Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin, Paris'in yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusunda bir rehine ile kapana kıstırılmasının ardından kentte ikinci rehine krizi yaşandı. Bu kez de bir koşer marketine giren saldırgan içeridekileri rehin aldı. Kouachi kardeşleri tanıyan saldırganın dün Paris'te, bir kadın polis memurunu öldüren kişi olduğundan şüpheleniliyordu. Fransız polisi, TSİ 18.00 sularında markete operasyon başlattı. Olay yerinden patlama ve silah sesleri geldi. Marketteki rehinelerin dördünün öldürüldüğü, geri kalanının kurtarıldığı bildirildi. Ölenlerden ikisinin, operasyondan önce öldürüldüğü tahmin ediliyor.

AFP'ye konuşan güvenlik kaynakları, yaralanan dört rehinenin durumunun ağır olduğunu söyledi.


Rehineler böyle kurtarıldı.

Paris'in doğusundaki Porte de Vincennes semtinde yaşanan olayda saldırganın beş kişiyi rehin aldığı ifade edildi. Rehineler arasında kadın ve çocukların olduğu bildirildi. Bazı kaynaklar rehine sayısını altı olarak verdi.

Olay yerine terörle mücadele birimleri intikal etti. Paris'te dün sokak ortasında yaşanan çatışmada bir kadın polis memuru öldüren saldırganın olayın şüphelisi olduğu bildirildi.

 


Market Saldırganı Ölü Ele Geçirildi paylaşan: haberler

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:00

İLGİLİ HABERLER