Gündem
  • 8.4.2020 10:56

Marmara ve Ege poyraz! Meteoroloji’den dikkat çeken uyarı

Poyrazın etkisi altındaki Marmara ve Kuzey Ege’de rüzgarların kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Öte yandan Meteoroloji fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'de etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtına bugün de devam ediyor. Marmara, kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de poyrazın etkisini sürdürmesi bekleniyor. Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu'nun güneyinde de kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Gök gürültülü sağanaklar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinin sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli fırtına bekleniyor

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek, ulaşımda aksamalar ile ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bazı illere göre hava durumu

-İstanbul °C, 11°C

Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu

-Ankara °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

-İzmir °C, 18°C

Parçalı bulutlu

-Antalya °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

-Zonguldak °C, 10°C

Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu

-Trabzon °C, 12°C

Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu

-Erzurum °C, 12°C

Parçalı bulutlu

-Diyarbakır °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı

Güncellenme Tarihi : 8.4.2020 10:58

İLGİLİ HABERLER