Gündem
  • 2.11.2013 21:36

Marmaray 1 milyon kişiyi taşıdı

Asya ile Avrupa'yı denizin altından tünelle bağlayan Marmaray'da, hafta sonu nedeniyle yaşanan aşırı yoğunluk seferleri aksattı. "Asrın projesi" Marmaray'da yolcu sayısı 1 milyonu aştı.

MARMARAY'DA YOLCU SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

Açıldığı 29 Ekim'den bu yana ücretsiz hizmet veren ve yoğun ilgiyle karşılanan Marmaray, ilk hafta sonunda da vatandaşların uğrak yeri oldu.

Ayrılıkçeşme, Üsküdar, Yenikapı ve Kazlıçeşme istasyonlarından Marmaray'ı kullanmak isteyen vatandaşlar, yoğunluk oluşturdu. Bu nedenle seferlerde zaman zaman aksamalar yaşandı.

Yine gerekmediği halde acil butonuna basıldı

Yetkililer, seyir halinde giderken vatandaşların gerekmediği halde trendeki acil butonuna bastıklarını, kapıları kendilerinin açmaya çalıştıklarını belirterek, bu nedenle trenin otomatik olarak durduğunu ifade etti.

Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle girişteki turnikelerin bir süreliğine kapatıldığını aktaran yetkililer, istasyonlardaki yoğunluğun azalmasının ardından yolcuları tekrar kabul ettiklerini kaydetti.

Bu arada, Marmaray'ın istasyonlarında sık sık seferlerin yoğunluk nedeniyle aksadığı yönünde anons yapılıyor. Anonslarda ayrıca gerekmedikçe acil butonunun kullanılmaması isteniyor.

Yolcu sayısı 1 milyonu aştı

Asya ile Avrupa'yı denizin altından tünelle bağlayan "Asrın projesi" Marmaray'da yolcu sayısı 1 milyonu aştı.

Açıldığı 29 Ekim'den bu yana ücretsiz hizmet veren ve halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Marmaray, ilk hafta sonunda en yoğun gününü yaşıyor.

Hafta içi mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde daha çok çalışanların kullandığı Marmaray'ı, diğer saatlerde çoğunluğu emeklilerden oluşan meraklı vatandaşlar tercih etti.

"Asrın Projesi", ilk hafta sonu ise meraklıların uğrak yeri oldu. Hafta sonunu fırsat bilen İstanbullular, televizyonda görüp merak ettikleri Marmaray'a ailecek gelerek, seyahat etti. Bugün öğrencilerin de Marmaray'a yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

İki kıtayı, denizin altından 4 dakika gibi kısa bir sürede geçmek isteyen yerli ve yabancı turistler de Marmaray'a uğruyor. Sadece Marmaray'da seyahat etmek için il dışından İstanbul'a gelenler de bulunuyor.

Aktarma alanlarında durum

Vatandaşlar, İETT'nin, Marmaray istasyonlarından başlattığı yeni hatlardan memnun. Bazı dolmuş hatları daMarmaray istasyonlarına sefer düzenlemeye başladı.

Dolmuş şoförlüğü yapan Ahmet Öztürk, otobüslerin gitmediği kısa mesafedeki yerlere yolcuları kendilerinin taşıdığını belirtti.

İETT şoförü Selim Öncü, yolcuların aktarma yapılmasından çok memnun olduğunu ifade ederek, "Vatandaş, hatlar yeni olduğu için otobüslerin nereye gittiğini bilmiyor ama zamanla daha iyi olacak. Yoğunluk gayet güzel. Yolcular da memnun" dedi.

Marmaray'ı kullanan Mehmet Sami Sevinç, Marmaray'ın çok güzel bir proje olduğunu ve merak ettikleri için geldiklerini dile getirdi. Projeyi çok beğendiklerini vurgulayan Sevinç, "Aktarma da yapılıyor. Çok memnunuz" diye konuştu.

Orta okul öğrencisi Bengü Ceylan ise hafta sonu tatili olduğu için Marmaray'ı görmeye geldiğini dile getirerek, ilk defa bineceği için oldukça heyecanlı olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:42

İLGİLİ HABERLER