Gündem
  • 24.6.2022 14:31

Marmaris neronu tutuklandı.. Baba şokta

Marmaris'teki yangını başlattığını itiraf eden şahıs tutuklandı!

Marmaris'teki yangınla ilgili gözaltına alınan ve yangını kendisinin çıkardığını itiraf eden S.A tutuklandı. S.A. ifadesinde ailevi sorunlar nedeniyle evdekilere kızdğı için yangını çıkardığını söylemişti.

Marmaris'teki orman yangını çıkaran S.A.

Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda 21 Haziran'da saat 20.00 sıralarında çıkan yangın devam ediyor.

Yangının başladığı Küfre Koyu'nda, yanında 2 benzin bidonuyla yakalanıp gözaltına alınan ve sorgusunda ormanı yaktığını itiraf eden S.A. (34) sevk edildiği adliyede tutuklandı.S.A.'nın yakalanmasında Muğla İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki 'Kadro' isimli özel eğitimli köpek de kullanıldı. Benzin ve tiner gibi kokularına duyarlı 'Kadro'nun, yangının başlangıç noktasını belirlediği belirtildi.

KUNDAKÇININ BABASINDAN AÇIKLAMA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 3 gündür devam eden ve 3 bin hektar alanda etkili olan orman yangınını başlattığını itiraf eden kundakçının babası ilk kez konuştu.

Muğla'da binlerce hektar alanın yanmasına neden olan yangınla ilgili yeni gelişmeler yaşanırken, yangının faili olan kişinin babası açıklamalarda bulundu.

OĞLUNA BÜYÜK TEPKİ

Son derece üzgün olduğu gözlemlenen Baba, "Biz geçimimizi ormandan sağlıyoruz, çok üzgünüm.. Ben de perişanım. Keşke kendini öldürseydi.." sözleriyle oğluna tepki

ORTAK ÇALIŞMA BAŞLATILMIŞTI

Marmaris Hisarönü'nde meydana gelen yangında sabotaj şüphesi üzerine Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ortak çalışma başlattı.

Alınan bilgiye göre, ekipler yangın bölgesinde bulunan işletmeler, 2 otel ile 2 kamp alanına ait güvenlik kamera kayıtlarını, bölgede bulunan fotokapanları ve PTS kayıtları incelerken, toplam 3 bin 832 kişi ve aracı da sorguladı.

İncelemeler sonucu yangının Saklı Koy mevkisinde çıkmış olabileceği ihtimali üzerine duran ekipler, bölgede çalışma başlattı. Ekipler tarafından, yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen bölgede yakılmış halde 3 adet araç lastiği ve terkedilmiş bir motosiklet bulundu.

5 ADET KAYDININ BULUNDUĞU TESPİT EDİLDİ

İncelemeler sonucu motosiklet sahibinin S.A. olduğu ve hakkında tehdit, basit yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından 5 adet kaydının bulunduğu tespit edildi. S.A.'ya ait telefonun yangının çıktığı gün 23.30 itibariyle kapandığından sinyal bilgilerine ulaşılamadığı, kişiye ait sosyal medya hesabında yapılan incelemede de yangın öncesinde yangın çıkış noktasından konum paylaşarak facebook hesabında mal, mülk davası ile ilgili ailesine hitaben tehdit cümleleri sarf ettiğinin tespit edildiği bildirildi.

SARHOŞ VAZİYETTE YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip, yangın çıkış saati itibariyle kendisinden haber alınamayan S.A.'nın yakalanması için inceleme başlattı. S.A.'nın adına kayıtlı motosikletin olay yerinde olması nedeniyle yangın başlangıç noktasından çok uzaklaşamamış olduğu değerlendirilerek kaçış istikametleri, barınma alanları ve tatlı su kaynaklarının koordinatları çıkartılarak arama alanı daraltıldı.

Şüpheli S.A., bugün saat 16.30 sıralarında Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet Köyü Saklı Koy mevkisinde ormanlık alan içerisinde sarhoş ve yatar vaziyette yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin yakalandığı ağaçlık alanda, içinde benzin olduğu değerlendirilen 2 tane 5 litrelik pet şişe ele geçirildi.

ŞOKE EDEN İFADESİNİN ARDINDAN TUTUKLANDI

S.A., ilk sorgusunda ailevi sorunlar yaşadığını, babasının bölgede bulunan arazisini sattığını ve kendisini dışlandığı için yangın bölgesinde 3 ayrı noktaya sigara izmariti atarak yangını çıkarttığını itiraf etti. S.A., kendisinin de ateşin içine girerek intihar etmek istediğini ifadesine ekledi.

Yangını kendisinin çıkarttığını itiraf eden 34 yaşındaki S.A. bugün sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 24.6.2022 22:26

İLGİLİ HABERLER