Gündem
  • 22.6.2022 15:30

Marmaris yangını kontrol altında!.. Erdoğan bölgede

Marmaris’te orman yangını! Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterle inceleme yaptı..

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisi ile büyüyen orman yangınına müdahale sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te helikopterle inceleme yaptı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan Kirişci, "Büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı diyebiliriz ama esinti ile bir yerden başka yere sıçraması da mümkün olabilir" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Yangın başladığı andan itibaren sosyal medya şeytanlığı devreye girdi, çok açık söylüyorum. Allah'tan korkmaz, milletten utanmaz bir tayfa var" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Marmaris’te orman yangını Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterle inceleme yaptı

Marmaris’in Amazon Koyu’nda kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda saat dün akşam 20.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılırken alevler Otluk Koyu istikametine hızla ilerledi. Ekiplerin söndürme çalışmaları yoğun şekilde devam ederken, yangının 3 ayrı noktada aynı zamanda çıktığı, bu durumun da sabotaj ihtimalini artırdığı öne sürüldü. Dün akşam saatlerinde başlayan yangın henüz söndürülemedi. İşte dakika dakika Marmaris yangınındaki gelişmeler...

Son dakika: Marmaris’te orman yangını Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterle inceleme yaptı

14:30 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YANGIN BÖLGESİNDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te helikopterle inceleme yaptı. O karede yanan bölgenin nasıl kül olduğu görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yer alıyor.

14:05 BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Muğla’da dün akşam başlayıp söndürme çalışmaları halen devam eden orman yangınıyla mücadele eden görevlilerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Bakanlığımıza bağlı ekipler ilk anlardan beri olay yerindedir. Yangın sebebiyle bütün milletimize geçmiş olsun diyorum. Yangınla mücadele sırasında, şu ana dek herhangi bir yaralanma olayı, belirgin sağlık problemi yaşanmadı. 115 sağlık personelimiz; 17 ambulans, 15 UMKE timi, 1 Motorize Ambulans ve 1 Mobil Komuta Aracı ile görev başında. Hepimiz, yüreklere su serpecek haberi bekliyoruz." dedi.

13:25 ORMAN YANGINIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcı Yağcı'nın yaptığı yazılı açıklamada, "Marmaris ilçesi Amazon Koyu Bördübet mevkiindeki ormanlık alanda 21 Haziran tarihinde saat 20.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 300-400 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü yangınla ilgili olarak mülhakatımız Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

11:45 BAKAN KİRİSCİ: BU TEKNOLOJİ TÜRKİYE'DE VAR

Bakan Kirisci katıldığı canlı yayında "Teknolojinin verdiği bir imkan. İHA'lar ve bizim iki tip kulelerimiz var. Gerek kulelerimizden gerek İHA'larımız üzerinden aldığımız sinyal üzerine tüm teşkilatımız harekete geçti. Bu İHA görüntüleriyle saniye saniye, kare kare takip etme imkanı bulduk. Bu teknoloji artık Türkiye'de var. Bu teknolojiyi özellikle İHA'ları yangınla ilgili yangın daha çıkmadan kullanan ilk ülke olduğumuzu da gururla, iftiharla ifade etmek isterim. Ve bunu da bu aziz milletin ziyadesiyle hak ettiğini ve bu hak ettiği teknolojiyi de Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Orman Genel Müdürlüğümüzün kullandığını bir kez daha vurgulamak isterim." dedi.

11:40 OGM: MARMARİS YANGINININ KONTROL ALTINA ALINMASINDA SONA YAKLAŞILDI

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden orman yangının kontrol altına alınmasında sona yaklaşıldığını bildirdi.

11:25 AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: YALAN HABER YAYANLARIN DİKKATE ALINMAMASI GEREKİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından "Geçmiş olsun Marmaris. Devletimiz tüm varlığıyla vatandaşlarımızın yanındadır. Yangına dakikalar içinde müdahale edilmeye başlandı. Vatandaşlarımızın sadece resmî açıklamaları takip etmesi önemlidir. Yalan haber yayan ve provokasyon amaçlı açıklamaların hiçbir şekilde dikkate alınmaması gerekir" mesajını paylaştı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 22.6.2022 15:37

İLGİLİ HABERLER