Dünya
  • 12.2.2019 03:32

Mars'a tek yönlü yolculuk projesi sunan şirket iflas etti

Hollanda'da, Mars'a tek yönlü yolculuk projesi sunan Mars One Vakfına bağlı "Mars One Ventures" şirketi iflas etti.

Hollanda medyasında çıkan haberlerde, 2031 yılında Mars'a tek yönlü  bir yolculuk düzenleyerek ilk insan kolonisini kurmayı planlayan Mars One Ventures şirketinin iflas ettiği belirtildi.

Haberlerde, 15 Ocak 2019 tarihinde İsveç'in Basel kentindeki bir  mahkemenin şirketin iflas kararını verdiği ifade edilirken, vakfın kurucularından  Bas Lansdorp'ın bunun borsaya bildirilen bölüm olduğunu, organizasyonu düzenleyen  vakfın iflas etmediğini açıkladığı kaydedildi. Vakıf için başka bir finansör  arandığı aktarıldı.

2011 yılında kurulan Mars One Projesi insan yaşamı için uygun  şartların oluşturulacağı gezegende kalıcı bir yaşam kurma misyonunu  gerçekleştirmek için 2013 yılında başvuruları kabul etmeye başladı. Proje, 2023  yılında başlamak üzere her iki yılda bir dört kişilik gruplar halinde toplam 24  kişiyi Mars'a götürmeyi planladı. Her yıl değişen 2023 yılı hedefi ise en son  2031 olarak belirlenmişti.

Mevcut teknolojiyi kullanarak bunu yapabileceğini iddia eden vakfın  sunduğu Mars One Projesi'nde çalışmak için kısa bir sürede farklı ülkelerden 200  bin insanın başvurduğu ve ilk koloniyi kurmanın maliyetinin 6 milyar dolar  olacağı açıklanmıştı.

Hollanda'da bir yapım şirketi ise, Mars'a gidecek ilk insanların seçim  sürecini dünya televizyonlarına canlı yayınlayacaktı.

Güncellenme Tarihi : 12.2.2019 03:39

İLGİLİ HABERLER