Bilim
  • 29.6.2007 01:17

MARS'A YOLCULUK İÇİN GÖNÜLLÜLER ARANIYOR!..

LONDRA - Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) öncülüğünde Moskova'da gerçekleştirilecek uygulamayla, Mars'a sanal yolculuk ve orada yaşam sürmek üzerine hazırlanan programda, 17 ay (520 gün) kapalı bir modülde kalabilecek 6 erkek ve kadın gönüllünün arandığı açıklandı.

Daily Telegraph Gazetesi'nin haberine göre, ESA tarafından başlatılacak deneyde, katılımcılar Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotlarla aynı yiyecekleri tüketecek.

Deneyin amacı, Mars'a giderken ve orada konaklarken bir insanın dayanma gücünü ölçmek olarak açıklandı. ESA'dan uzay araştırma uzmanı Bruno Gadrini, "6 kişiyi kapalı bir mekanda gerçeğine uygun bir ortamda bulundurmamızın sebebi, planladığımız Mars seyahatine hazırlık amacıdır. Gönüllülerin formda olmaları, psikolojik anlamda sağlam bir ruh yapısına sahip olmaları da astronotlarınkiyle benzer özellikler arasındaki önceliğimizdir" diye konuştu.

Gadrini, kurulan merkezin gerçeğinin benzeri olması için kapaklar kapatıldıktan sonra merkezle bağlantının 40 dakika gecikmeli olarak sağlanacağını da sözlerine ekledi.

İlgilenen adayların www.spaceflight.esa.int/callforcandidates adlı web sitesini ziyaret etmeleri önerildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER