Bilim
  • 28.6.2008 00:34

MARS'TA YAŞAM MİNERALLERİNE ULAŞILDI!..

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi bilim adamları, Mars yüzeyindeki araştırmaların sürdüğünü kaydederek, son yapılan tetkiklerde yaşam için gerekli olan minerallere ulaşıldığını bildirdi.
NASA'nın Anka Kuşu (Phoenix), Mars yüzeyinden topladığı maddeleri analiz etmeyi sürdürüyor. Robotik kollarıyla kızıl gezegenin yüzeyden aldığı maddeleri tetkik eden Anka Kuşu, yaşam için gerekli olan minerallerin Mars yüzeyinde bulunduğunu ortaya koydu. 
Bilim adamları, Mars'taki toprağın asidik seviyesi ve alkalin miktarının yaşam koşullarının sağlanması için gerekli değerlere sahip olup olmadığının incelendiğini ve bunun sonucunun müspet olduğunu ifade etti. Tufts Üniversitesi'nden Sam Kournaves, "Basit bir ifadeyle, gezegende ne tür besinlerin yetiştirilebileceğini değerlendirdik. Ulaştığımız sonuçlara göre Mars gezegeninde kuşkonmaz bitkisi rahat bir şekilde yetiştirilebilir, ancak bu değerler çilek üretmek istediğimizde yetersiz kalacaktır" dedi.
Öte yandan uzmanlar, geçtiğimiz hafta bölgede buz bulunduğunu duyurmuştu. Mayıs ayında Mars yüzeyine inen Anka Kuşu, o tarihten bu yana yüzey üzerinde bir takım kazılar yaparak, özellikle kuzey kutup noktası yakınlarında suyun izini sürüyor. Yapılan çalışmalar, bir gün Mars'a insanoğlunun gönderilebilmesi yönünden büyük önem taşıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:17

İLGİLİ HABERLER