Dünya
  • 15.3.2021 00:55

Maske takmayı reddeden yaşlı kadın yaka paça gözaltına alındı

ABD’nin Texas eyaletinde maske takmayı reddeden 65 yaşındaki kadın, polis tarafından yaka paça gözaltına alındı.

65-year-old arrested after refusing to mask up or leave bank: video

ABD'nin Texas eyaletinde Covid-19 salgını nedeni ile uygulanan maske takma zorunluluğu geçtiğimiz günlerde kaldırılmıştı. Galveston kentinde 65 yaşındaki Terry White, banka şubesinde maska takmayı reddettiği için olay yerine çağrılan polis tarafından yakapaça gözaltına alındı.

Woman arrested at Galveston bank after refusing to wear mask, resisting  arrest

65 yaşındaki kadının, gözaltına alındığı anlar ise polisin vücut kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde, polisin kadına "Hanımefendi, sizden ayrılmanızı isterlerse, gitmelisiniz" dediği ve White'ın “Param bu bankada ve onu çekeceğim” cevabını verdiği duyuluyor.

SEE IT: Texas woman arrested after not wearing mask in bank - New York  Daily News

Polis, daha sonra White'a kurallara uymak zorunda olduğunu ve işletmelerin maske takmayanlara hizmet vermeme hakkı olduğunu hatırlatarak, maske takması gerektiğini yineliyor. Kadın maske takmamak konusunda direnmeye devam edince ise polis, White'ı yere yatırarak yaka paça gözaltına alıyor.

Woman Arrested For Resisting, Trespass After Not Wearing Mask Inside Texas  Bank – CBS Dallas / Fort Worth

White yerel basına verdiği demeçte, bankaya maskesiz girdiğini ve bir çalışan tarafından maske takmasının istendiğini aktardı. White, çalışanın maske teklifini "Hayır, teşekkür ederim, ihtiyacım yok" diye cevapladığını ifade etti. White, maskeyi reddettiğinde, bankadan ayrılmasının istendiğini, ayrılmakta direnince olay yerine polisin geldiğini ve kendisini gözaltına aldığını açıkladı.

Mask arrest: Galveston police bodycam captures take-down of woman who  refused to wear face covering - ABC13 Houston

Galveston Belediye Başkanı Craig Brown ise, kadının bankaya izinsiz girme suçlamasıyla gözaltına alındığını ve maske takmadığı için tutuklanmasının söz konusu olmadığını belirtti.
Eyalette maske takmak zorunlu olmasa da özel sektör kendi takdirine bağlı olarak müşterilerinden maske takmasını talep edebiliyor.

Güncellenme Tarihi : 15.3.2021 01:07

İLGİLİ HABERLER