Dünya
  • 3.4.2020 12:39

Maskesiz kalan Yunan suçu Türkiye'ye attı

Koronavirüse karşı ülkesinde gerekli tedbirleri alamadığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, konuyu göçmenlere getirerek Türkiye'ye yönelik akılalmaz sözler sarf etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede doktor yetersizliği ve malzeme eksikliği nedeniyle sert halkta eleştirilere maruz kalan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, konuyu yine Türkiye’ye getirdi. CNN’e röportaj veren Başbakan Miçotakis, Mart ayındaki göç krizine değinerek “Türk saldırganlığı kendisini bir kez daha gösterdi. Sınırlarındaki göçmenleri devlet eliyle üzerimize gönderdiler ve bunun üzerine iltica taleplerini 1 ay süreyle askıya almak zorunda kaldık. Bu süreçte yalnız bırakıldık. Yunanistan, süreci tek başına mücadele vererek atlattı” dedi.

Türkiye'ye saldır, kurtul!

Gelecekle ilgili de Miçotakis, “Avrupa Birliği, Türkiye’nin bu tür tehdit ve şantajlarına boyun eğmemeli. Bu gibi durumlarda Birlik gibi hareket etmemiz lazım, birlik olduğunuzu göstermemiz lazım” diye konuştu. Miçotakis böylece konuyu yine Türkiye’ye getirerek Yunan siyasetinde hiç eskimeyen taktik olan “Suçu Türkiye’ye at kurtul”a bağlılığını gösterdi.

50’nci sıradan 20’yi hedeflemek…

2009’da Yunanistan’da patlak veren ekonomik kriz sonrası 11 milyon nüfuslu ülkede yaklaşık 600 bin kişi işsizlik sorunu nedeniyle yurtdışına göç etmişti. Avrupa’da iş bulmanın imkansıza yakın durumda olduğu ülkede beyin göçü en ciddi sorun kimliğiyle Yunanistan’ın geleceğini tehdit ediyor. Düşük doğum oranları nedeniyle ülkenin nüfusu yıllardır azalan gir grafik sergiliyor. Miçotakis işte böyle bir ortamda dünyanın en büyük 20 ekonomisi içerisine girmenin hedefleri arasında olduğunu dile getirdi. Dünyanın en büyük ekonomileri listesinde 50’nci sırada bulunan, istihdam sağlama konusunda çok büyük sorunlar yaşayan ülkesi için böyle bir açıklama yapması dikkat çekti.

Kaynak: Diriliş Postası

Güncellenme Tarihi : 3.4.2020 12:22

İLGİLİ HABERLER