Gündem
  • 8.5.2013 00:17

Mavi Marmara'da kimler tazminat alacak?..

     Muş Alparslan Üniversitesi'nin (MŞÜ) "Türkiye Buluşmaları" etkinliği kapsamında İlahiyat Fakültesi'nde düzenlediği "Küresel Sorunlara ve Dayatmalara Karşı İslami Duruş" konulu konferansta, İsrail'in Mavi Marmara baskınına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, bu ülkenin dilediği özrün dünyada Türkiye'nin bir zaferi olarak görüldüğünü söyledi.
     Yıldırım, İsrail ile "güven" kelimesinin yan yana gelemeyeceğini, tarihinde de bu ülkenin güvenilmez olduğunun görüldüğünü savunarak, "Fıtratları, yetişme tarzları bu. Adamları suçlamayacaksın, çocukluktan böyle yetişmişler. Sen kendini suçlayacaksın. Bunun böyle olduğunu bildiğin halde güvenirsen, suçlu sensin" diye konuştu.
    
     -''Can yakıcı bir tazminat alacağız''-
    
     İsrail'in Mavi Marmara mağdurlarına ödeyeceği tazminata da değinen Yıldırım, şunları kaydetti:
     "İsrail diyor ki, 'tazminatı en alttan verelim.' Biz tazminat alacağız arkadaşlar, 'almayacağız' demiyoruz. Hem de sadece şehitler değil, ağır yaralı, yaralı, bütün katılımcılar, Mavi Marmara, İHH, hepimiz tazminat alacağız ama can yakıcı bir tazminat alacağız. Bir devlet, var olan bütün savaş gemilerini dünyanın gözü önünde üzerimize gönderdi. Ne 1,5 milyon doları, alınması gereken en az bir milyar dolardır."
     Dünyanın dört bir tarafında Müslüman kanının aktığını ve buna seyirci kalındığı dile getiren Yıldırım, bunların yanında bazı Müslümanların da kendi dininden olanları öldürdüğünü söyledi.
     Akademisyen ve öğrencilerin izlediği konferansın sonunda MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, İHH Başkanı Bülent Yıldırım'a plaket sundu.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök - Sabri Yıldırım / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER