Asayiş
  • 14.10.2008 08:27

"MAVİ TURDA FUHUŞA HAZIR MISINIZ?"

Bodrum’da, "Mavi rüyada yolculuğa hazır mısınız?" sloganıyla anlaştıkları zengin Ruslara zorla kadın pazarlayan 4’ü yabancı 12 çete üyesi operasyonla yakalandı.
MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen çeteye yönelik düzenlenen "Dalyan" operasyonunda 4’ü yabancı uyruklu 12 kişi gözaltına alındı. Çeteyi yaklaşık bir ay süreyle takibe alan polis, 10 Ekim 2008’de toplam 18 ev, otel, apart, villa ve restoran ile 4 lüks tekneye operasyon düzenledi. Operasyonda Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Moldova ve Bulgaristan’dan turist olarak getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen 12 şüpheli yakalandı. Çetenin, Rusya, Ukrayna ve Moldova’daki bazı seyahat acenteleri aracılığıyla Bodrum’da lüks yatlarla Yunan adalarına bir haftalık 4-5 bin Euro’ya mavi yolculuk düzenleyip, "Mavi rüyada yolculuğa hazır mısınız?" sloganıyla rezervasyon yaptıkları da belirlendi. Çetenin havayolu ile fuhuş amaçlı gelen zengin Rus müşterileri Milas-Bodrum Havalimanı’nda limuzin ve VIP araçlarla karşılayıp yatlara götürdükleri ileri sürüldü.
18 mekan ve 4 lüks tekne basıldı
Bir ay süreyle iz sürüp hazırlık yapan polis ekipleri, 18 ev, otel, apart, villa ve restoran ile 4 lüks tekneye düzenledikleri operasyonla çeteyi çökertti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:25

İLGİLİ HABERLER