Dünya
  • 29.5.2020 20:00

Maymunlar koronavirüs hastalarının kan örneklerini çaldı

Dünyada Koronavirüsle alakalı en tuhaf olay Hindistan'da yaşandı..

Maymunlar Hindistan'daki Corona hastalarından kan örnekleri çalıyor ... sakinleri evlerine taşınmaktan korkuyor.

Monkey Migration & Thief - YouTube

 Hint yetkililer 29 Mayıs 2020 Cuma günü yaptığı açıklamada, bir grup maymunun bir sağlık çalışanına saldırdığını ve Coronavirüs ile enfekte olduğu tespit edilen hastalardan kan örnekleri çaldığını söyledi.

Yawning... not... Growling - Monkey Hill, Phuket Town Resmi ...

Saldırı, bu hafta laboratuardaki bir teknisyenin Uttar Pradesh eyaletinin başkenti Lucknow'un 460 kilometre kuzeyindeki Meerut'taki bir devlet tıp fakültesinin kampüsünde yürüdüğü zaman meydana geldi.

Hampi (India) - The thief monkey | AnyRoadAnywhere | Flickr

 Dr. SK. Üniversite memuru, "Maymunlar, tedavi gören Covid-19 hastalarından dördünün kan örneklerini kaçırdılar ve onlara ... Başka onlardan kan örnekleri almamız gerekecek." Dedi.

 Yetkililer, maymunların kan örnekleri döküp dökmediğinin net olmadığını, ancak kampüsün yakınında yaşayan sakinler, maymunların örnekleri yerleşim bölgelerine taşımaları durumunda virüsün daha da yayılacağından korkuyor.

Dr.Garg, maymunlara kontamine kan nedeniyle Coruna virüsü bulaşıp bulaşamayacağının açık olmadığını söyledi. Reuters'e verdiği demeçte, "Maymunlara bulaşabileceğine dair bir kanıt yok."

 Hindistan, Coronavirüs'ten 165.799 vaka ve 4.706 ölüm kaydetmiştir.

Maymunların Hindistan'ın yerleşim bölgelerine sızması rahatsızlığı arttırır ve hatta insanlara saldırır.

 Çevre uzmanları, doğal yaşam alanlarının yok edilmesinin, hayvanların yiyecek bulmak için yerleşim alanlarına sürülmesinin ana nedeni

Güncellenme Tarihi : 29.5.2020 20:10

İLGİLİ HABERLER