Asayiş
  • 22.11.2019 23:59

Mazlum Kobani tam vurulacakken bakın nereye kaçtı?

Terör örgütü YPG'nin elebaşlarından Mazlum Kobani'ye yönelik düzenlenen operasyonla ilgili dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. 29 Ekim'de yeri belirlenen ve İHA'lar ile takibe alınan Ferhat Abdi Şahin'in ABD üssüne kaçtığı öğrenildi.

Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, Türk istihbaratı PKK’lı Mazlum Kobani’nin yerini belirledi. Kobani, tam vurulacakken ABD üssüne sığınarak kurtuldu. Gerçek adı Ferhat Abdi Şahin olan teröristle ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Yeri belirlenen Kobani, İHA’larla takibe alındı. PKK yöneticisi 29 Ekim günü vurulacakken hızla 30 kilometrelik ‘güvenli bölge’ sınırının dışına çıkarak kurtuldu. ABD üslerine sığınan Kobani’nin bu olaydan sonra Türkiye sınırından uzak durduğu ve ABD üslerinin yakınından ayrılmadığı öğrenildi

Türkiye'nin Mazlum Kobani'nin yerini belirlediği, Kobani'nin son anda Türkiye'nin güvenli bölge olarak belirlediği 30 kilometrelik alanın dışına çıkıp ABD üslerine sığınarak kurtulduğu öğrenildi.

ABD'nin yakın ilişki içinde bulunduğu Mazlum Kobani ve Şahin Cilo kod adlarını kullanan ancak gerçek adı Ferhat Abdi Şahin olan teröristle ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Aydınlık'ın edindiği bilgilere göre, Türk istihbaratı Mazlum Kobani'nin yerini belirledi. İHA'larla takibe başladı.

Son anda kaçtı

29 Ekim günü Mazlum Kobani İHA'larla vurulacakken son anda durumu fark ederek hızla belirlenen 30 kilometrelik sınırının dışına çıkarak canını kurtardı.

Daha sonra ABD üslerine sığınan Kobani izini kaybettirdi.

Bu olaydan sonra Mazlum Kobani'nin Türkiye sınırından uzak durduğu ve ABD üslerinin yakınından ayrılmadığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 22.11.2019 22:46

İLGİLİ HABERLER