Asayiş
  • 5.7.2013 12:40

"Mazotu vooooop diye çekiyoruz"

39 adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda biri kadın 22 kişi gözaltına alındı. Polis, 3 adet içine özel düzenek yerleştirilmiş otomobil ile çok sayıda dalgıç pompa ve satışa hazırlanmış 6 ton yakıt ele geçirdi. 6 aylık takip sonucu yakalanan çete üyelerinin kendi aralarında şifreli konuştukları Polise "Amca" kodu kullandıkları öğrenildi. Telefon dinlemelerinden gecede ortalama 1 ton yakıt çaldıkları tespit edilen şebeke üyelerinin bir telefon konuşmalarında "Pompalar vooooop diye depoyu boşaltıyor" dedikleri belirlendi.

İstanbul'da polise başvurarak depolarındaki yakıtın çalındığını söyleyen TIR şoförlerinin müracaatı üzerine polis tarafından soruşturma açıldı. Olay yerindeki güvenlik kameralarını inceleyen dedektifler TIR'lara yanaşan bir otomobilden çıkarılan hortumla depolarda bulunan mazotun çalındığı tespit edildi.

6 AYLIK TAKİBİN ARDINDAN OPERASYON YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından hırsızlık çetesine yönelik başlatılan operasyon 6 ay önce başladı. Savcılıktan alınan dinleme izinlerinin ardından şebeke üyeleri polis tarafından takibe alındı. Günler geçtikçe çete üyelerinin kimlikleri ve çalışma yöntemleri ortaya çıkarıldı. Polis çete üyelerinin kiralık otomobil kullandığını, bu araçların içine özel düzenek hazırladıklarını tespit etti. İki araç halinde işe çıktıkları belirlenen şebeke elemanlarından öndeki otomobilde bulunanların park halindeki TIR'ların depo kapaklarını kırdıkları öğrenildi. Arkadan gelen özel düzenekli ikinci aracın hemen ardından deponun yanına yaklaştığı ve dalgıç pompası kullanarak 3-4 dakika içinde TIR kamyonunun tüm yakıt deposunu boşalttığı tespit edildi. Zanlıların bu yöntemi kullanarak çaldıkları yakıtı, kendi TIR garajlarına götürdükleri ve başka kamyonlara sattıkları belirledi.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri soruşturmanın tamamlanmasının ardından önceki gün İstanbul'un 15 ilçesinde 39 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda biri kadın 22 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan işyeri ve evlerde yapılan aramalarda özel düzenekli hale getirilmiş 3 otomobilin yanı sıra çok sayıda tabanca ile 8 adet dalgıç pompa ayrıca satışa hazırlanmış 6 ton mazot ele geçirildi.

POLİSE "AMCA" KODU

Polis soruşturmasında daha önceden polise geliş kaydı bulunan çete lideri Ali R.(43)'ün bir TIR garajı bulunduğu çalınan mazotun bu garajda başka kamyonlara satıldığı ortaya çıktı. Oto hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şebeke elemanlarının telefon dinlemeleri sırasında yakalanmamak için şifreli konuştuklarını tespit etti. Şüphelilerin polise "Amca" kodu kullandıkları öğrenildi. Bir konuşma sırasında bir şüphelinin "Ortalıkta amcalar gözükmüyor. Ben işe başlıyorum. Zaten pompalar vooooop diye çekiyor. Hemen işi bitiririz" dediği belirlendi.

ŞÜPHELİLERİN İLGİNÇ TELEFON DİNLEMELERİ

Telefon dinlemeler sırasında zanlılar arasında ilginç konuşmalarda geçtiği belirlendi. Bir konuşmada şüphelilerin  "Bu gece 1 tonu geçtik. Yarın gece 2 ton yapmamız lazım" diye konuştuğu öğrenildi. Konuşmalar sırasında birbirlerini yüreklendirdikleri belirlenen şüphelilerin "Depolar küçük müçük demeyin çekin", "Gündüz de olsun malı bırakmayın alın", "Ortalıkta amcalar(polisler) yoksa korkmayın işe devam edin" gibi cümleler kurdukları belirtildi.

Haklarında aralarında hırsızlık ve kaçakçılık kanuna muhalefet suçlarının bulunduğu 54 ayrı suçtan işlem yapılan 22 kişi adliyeye sevk edildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 13:47

İLGİLİ HABERLER