Spor
  • 11.7.2019 10:43

Mbaye Diagne milli maçta döktürdü

Mbaye Diagne ve Senegal, Afrika Kupası'nda yarı finale yükseldi

2019 Afrika Uluslar Kupası'nda Benin'i 1-0 mağlup eden Mbaye Diagne'nin formasını giydiği Senegal, yarı finale yükselen ilk takım oldu. Güney Afrika'yı 2-1 mağlup eden Nijerya da yarı finale yükselen diğer takım olmayı başardı.2019 Afrika Uluslar Kupası'nda Benin'i 1-0 mağlup eden Senegal, yarı finale yükselen ilk takım oldu.

Mısır'ın ev sahipliğinde bu yıl 32'ncisi düzenlenen turnuvanın çeyrek finalinde Senegal ile Benin, başkent Kahire'deki 30 Haziran Stadı'nda karşılaştı.İlk yarısı 0-0 tamamlanan mücadelede Senegal, 70. dakikada Idrissa Gueye'nin attığı golle rakibini 1-0 yenerek yarı finale yükseldi.Benin'de Olivier Verdon, 83. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı...

Senegal'de Galatasaraylı Mbaye Diagne yedek başladığı maçın 64. dakikasında Niang'ın yerine oyuna girdi.Oyunda olduğu süre içerisinde oldukça etkili olan Diagne, gol atamasa da arkadaşlarına boş alanlar asğladı..

Göztepeli Gassama ile geçen sezonu Bursaspor'da geçiren Saivet ve Galatasaray'da geçiren Badou N'Diaye de maça 11 başladılar.Benin'de ise sezonu Adana Demirspor'da tamamlayıp, BB Erzurumspor'a transfer olan Pote karşılaşmaya 11 başladı, 77'de yerini Dossou'ya bıraktı.Gençlerbirliği oyuncusu Sessegnon ile Yeni Malatyaspor kalecisi Farnolle ise Benin yedek kulübesinde yer aldılar.Senegal, Madagaskar ile Tunus arasında oynanacak maçın galibiyle yarı finalde karşılaşacak.

 

Güncellenme Tarihi : 11.7.2019 10:46

İLGİLİ HABERLER