Spor
  • 19.9.2020 12:52

Mbaye Diagne’nin dönüşü

2018-19’da 30 golle Süper Lig’in gol kralı olan Mbaye Diagne 1 sezon aradan sonra ‘futbola başladı!’ Neftçi maçındaki golleri ile tur kapısını açan Senegalli oyuncu performansı ile de parmak ısırttı. Saha dışı olayları ile öne çıkan 28 yaşındaki golcü bu sezon Aslan'ın en büyük silahlarından biri olacak..

Aslan'ın sorunlu golcüsü Mbaye Diagne, Neftçi Bakü karşısındaki performansı ve attığı 2 golle eski günlerine dönüş sinyali verdi… 13 milyon Euro'luk bonservis karşılığında alınan ancak attığı gollerden çok saha içi ve saha dışındaki davranışları nedeniyle sarı-kırmızılılarla bağları kopan Senegalli'nin dönüşü de muhteşem oldu. Sezon öncesi kampında takımın en çok çalışan isimlerinden biri olarak öne çıkan Diagne, dün de attığı 2 gol sonrasında bu sezon Radamel Falcao ile birlikte yapacağı katkının sinyalini verdi.

Diagne'nin performansını nasıl buldunuz?

LEVENT TÜZEMEN
Bu rekabetten gol çıkar!

Pandemi dönemini G.Saray, golcüsü olmadan geçirdi. F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un golcü aradığı ortamda sarıkırmızılılar Falcao ve Diagne gibi iki kaliteli golcüye sahip.F alcao lige, Diagne de Avrupa'ya ikişer golle adım attı.İ kili arasındaki rekabet G.Saray'a gol olarak yansır. Diagne kalarak, hem Terim'in elini güçlendirdi hem de Falcao'yu yarışın içine soktu.

BÜLENT TİMURLENK
Hem güvence hem lüks

Diagne sosyal medyada kendini dağıtmadığı sürece iyi golcü. G.Saray kadrosunda da Falcao'nun yedeğinin Diagne olması hem güvence hem de lüks. Sezon uzun, rotasyonda bolca şans bulur, 2. yarılarda Falcao yorulduğunda ya da skor ihtiyacında çift santrfora dönüldüğünde oyuna girer ama bir ihtimal daha var. Falcao kariyeri boyunca çift santrforlu dizilişlerde başarılı oldu. Rakip stoperlerin dikkatini dağıtacak, ön-arka direğe boş koşu atacak bir Diagne elbette ki Falcao'yu rahatlatır.

14 GÜNDE 5 DEV MAÇ
Sarı-kırmızılıları önümüzdeki 15 gün içinde zorlu sınavlar bekliyor. Yarın son şampiyon Başakşehir ile karşılaşacak olan Aslan ardından H.Split ile oynayıp F.Bahçe karşısına çıkacak. Sonrasında Avrupa Ligi play-off turu oynama ihtimali olan Cimbom, 4 Ekim'de de Kasımpaşa deplasmanında olacak.

20 Eylül Pazar
Başakşehir-Galatasaray

24 Eylül Perşembe
Galatasaray-Hajduk Split

27 Eylül Pazar
Galatasaray-Fenerbahçe

1 Ekim Perşembe (Turu geçerse)
Galatasaray-(Rangers/Williem II)

4 Ekim Pazar
Kasımpaşa-Galatasaray

 

Güncellenme Tarihi : 19.9.2020 12:59

İLGİLİ HABERLER