Ekonomi
  • 6.10.2018 22:10

McKinsey'le sözleşme yapıldı mı, ne kadar ödeme yapıldı?

Çelik: Hassasiyetimiz en üst noktada...

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ak Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı ve gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, kayıp Suudi gazeteci ile ilgili hassasiyetin üst noktada olduğunu vurguladı. Çelik, McKinsey konusunda ise Erdoğan'ın işbirliği sona erdirilsin talimatını hatırlatarak, "Firmayla herhangi bir sözleşme yok, herhangi bir ödeme yapılmıyorlardı. Sadece görüş alma şeklindeydi." ifadesini kullandı.

Ömer Çelik'in açıklamasından satır başları şöyle;

AK Parti kampanya hafızasının tazelenmesiyle ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

TBMM'de AK Parti grubu büyük bir işlev üstlenmektir.

İçişleri Bakanımız gerek terörle mücadele konusunda gerekse sosyal alanla ilgili çok kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Bu oturuma genel başkanımız bizzat başkanlık etti. Sunumları dinlemiştir ve oturumu bizzat yönetmiştir. Terörle mücadele konusunda hassasiyetlerimz, şehirlerdeki yapılanmalarının bir kere daha altı çizildi. Bunlar gündeme alındı. Bu bağımlılık meselesi gençlerle ilgili konular oldukça önemli. Gördük ki şehirlerde hassasiyet çok yüksek.

Bizim yine bir geleneğimiz şudur, sunumlar bittikten sonra genel istişara ve değerlendirme yapacağız. Bu da kapalı olarak gerçekleşmektir. Milletvekili arkadaşlarımız bakan arkadaşlarımıza sorular sormaktadır. Ara verildikten sonra genel başkanımızın kapanış konuşmasıyla kampı tamamlamış olacağız.

- Son derece verimli güzel bir kamp geçiriyoruz.

SORU - CEVAP BÖLÜMÜ

MCKİNSEY TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanımız bugünkü konuşmasında ilgili kurumlarımızın daha çok yerli kurumlarımızdan danışmanlık hizmetleri alması gerektiği çerçevesindeki bir prensip kararını açıkladı. Çünkü burada farklı hassasiyetlerle görüşler gerçekleştirilirken çeşitli tartışmalar oluyor. Kendisi tebliğ ettiğini söyledi. Öne çıkan birkaç bakanlıkta konuştuğum da daha çok görüş alma şekliydi.

Firmayla herhangi bir sözleşme yok, herhangi bir ödeme yapılmıyorlardı. Sadece görüş alma şeklindeydi.

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK 

Cumhur İttifakı'na verdiği önemi gösterdi Cumhurbaşkanımız. Cumhur İttifakı'nın sorgulama, tartışma ile bozulmayacağını, listelrde pratik olarak çıkmıyorsa ittifak gönüllerde olacaktır dedi. İttifak olmazsa, Cumhur İttifakı'nın bozulmayacağını söyledi. Cumhur İttifakı'nın altını çizdi. Bir araya gelme ile ilgili bir sıkıntı yok.

(Erdoğan-Bahçeli görüşmesi) Bu kamptan sonra bir Macaristan seyahati olacak. Ondan sonra da bir araya gelmeleri mümkündür."

KAYIP SUUDİ GAZETECİ

Bu konuda hassasiyetimiz en yüksek noktada. Türkiye Cumhuriyeti emin bir devlettir. Herhangi bir kişinin can güvenliği tehdit edilemez. Hassasiyetimiz en yüksek noktadadır. Tam bir tablo ortaya çıkmadan bir şey demiyoruz. Açıklamalar yapıldı, Konsolosluğa girdikten sonra kayboldu deniyor. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu bizden çıktı diyor. İlgi düzeyimiz en üst seviyede. Durumunun, akıbetinin ne olduğu ortaya çıkarılacaktır. Kimse bir insanın kaybolması ile ilgili bir eyleme karışamaz.

ADAYLIK BAŞVURULARI

Adaylık başvurularıyla ilgili takvim çalışıldı. MYK'ya sunulmayı bekliyor.

Sayın Dışişleri Bakanımız çok kapsamlı bir sunum yaptı. Bütün konuları ele aldı.

MERAL AKŞENER'E PROTESTO

Bir kadının evinin önüne gidilmesi slogan atılması kabul edilebilir bir durum değildir. Hukuk içerisinde gereken yapılacaktır.

ABD İLE İLİŞKİLER

 ABD ile müzakere yoluyla bu sorunları çözmek istiyorsa biz varız. Bir yandan masaya oturup heyetlerimiz tartışırken tehdit açıklama yapıyorlar. Türkiye cumhuriyetini kimse tehdit edemez.

AB MÜZAKERELERİ

Fasıl açmama özgüvensizlik işareti. İlkeli müzakere yürütülürse Türkiye, 6 ayda bütün fasılları açma ve kapama kapasitesine sahiptir.

Güncellenme Tarihi : 6.10.2018 22:14

İLGİLİ HABERLER